Ravir pisze:Najgorsze zaś jest to, że taki SkatePark NIE jest DROGI !! Siostra mieszka w Wejherowie i mówi, że w okolicy jest parę małych SkateParków, małe, proste - żadnych zawodów nie zrobimy ale do zwykłej rozrywki i zabawy wystarczą...
Proponujemy skate-park na miarę budżetu miasta Tarnowa + wsparcie merytoryczne.
Ravir pisze:...Urządnicy z wsi i miasteczek podeszli do tego RACJONALNIE i MĄDRZE - sa pieniądze z Funduszy Unijnych na programy dotyczące edukacji, sportu i paru innych - z tych pieniędzy finansują takie inicjatywy. Skoro małe wioski czy osiedla mające po 500 - 1000 osób MOGA - to czemu Miasto Tarnów nie pomoże? Przecież podobno mają "fahofcuf" od Funduszy Unijnych - można się starać i w rok spokojnie uzyskać pieniądze na jedne duży i parę małych Skateparków...
Sprawdzałem projekty Unijne nawet przez instytucje w Krakowie. Nie dawałem wiary w to co mówił ówczesny wydział strategii.
Wniosek: Od 2011, nie było programu który pozwolił by wybudować duży betonowy skate-park w Tarnowie. Sytuacja była by inna w momencie kiedy Tarnów byłby wsią. Wtedy mielibyśmy najlepszy betonowy skate-park w regionie z siłą oddziaływania na Polskę i na pewno na naszych południowych sąsiadów.
Rzeczywistość jest taka, że jesteśmy miastem.
Ravir pisze:...Na dobra sprawę Tarnów jest natyle DUŻYM miastem, że Urząd powinien postarać sie o kase z Unii i wybudować jeden "duży" SP - taki by można było urządzać porzadne zawody - oraz kilka małych na osiedlach....
Zgadzam się Tarnów powinien mieć jeden duży obiekt i powinien być wybudowany na terenach Pałacu Młodzieży jak najszybciej.
Co do kilku małych obiektów mam pomysł na to. Za chwile będę miał okazję porozmawiać z panią prezydent i go przedstawię.
Pozatym dwa małe obiekty miały powstać przy okazji realizacji projektów:
1. Park Legionów
2. Centrum sportowe przy piłsudskiego
Mały obiekt stoi w Zgłobicach.
Ravir pisze:...Kazdy pownien być dostosowany nie tylko do deski, ale i do rowerów czy rolek.
10 Golden Rules for a great skatepark
1. Make up your mind
Who is going to use it? Skateboarders, in-liners, bmx-ers? These are three different activities, with really different equipment and thus, completely different ergonomics. You do not put soccer, basketball and tennis in one place, just because they all use a ball. This is why people invented different words as „skatepark”, „bikepark”, etc. Different words have different meanings.
Do not listen to skatepark construction companies when they say
“a skatepark is for skateboarders, rollerbladers and bmx-ers” – they just forgot to mention also: capoeira, graffiti, dance, polo and electric darts. They are construction companies, not design companies. They focus on building stuff. The more they build, the more money they make.
Keleos pisze:Ja tylko błagam, nie mówcie, że jak ktoś zebrał 800 podpisów to znaczy, że w mieście jest 800 skejterów...
Jakbym był złośliwy (hmm... w sumie jestem) to bym zebrał kilkaset podpisów o wybudowanie hali do podwodnych szachów. Chętnych na podpisy znajdę.
Skatepark też wszyscy by chcieli "mieć", ale używać? Garstka..
Zachowujesz się jak pies ogrodnika. Mam propozycje dla Ciebie. Rozpocznij swoją inicjatywę, zbierz ludzi w okół niej i działaj. Dodatkowo nasza grupa, która ciągle rośnie przyłączy się do Twojej inicjatywy i wspólnie będziemy ją realizować. Każdy pomysł, który zmniejszy obroty w monopolowym i u lokalnych dilerów jest wart realizacji.
Jesteś nauczycielem, liczymy na Twoją kreatywność.