Oczywiście, chodzi mi o to, czy taka ilość mieszkań będzie dostępna na tarnowskim rynku nieruchomości. Po drugie jeśli ktoś ma 1200 dochodów tak jak było podane w jednym z materiałów to musi szukać kawalerki, ewentualnie dwupokojowego lokum. A co w przypadku, gdy tyle mieszkań się nie znajdzie?ad2222 pisze:@kari: a dlaczego ma się "udać znaleźć"? Przecież każdy sam może to zrobić, prawda?
Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
-
- Rhetor
Teraz już nikt nie ma 1200, bo najniższa jest na wyższym poziomie. Ideą hotelu były tanie mieszkania dla nowych pracowników, którzy nie zarabiają dużo, dlatego wspiera się ich tanim mieszkaniem blisko miejsca pracy. Obawiam się, ze to zostało przez lata zatracone i to jest problem.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Jedna z pań w reportażu mowila, że ma 1200 złotych emerytury.
-
- Rhetor
No tak - emerytura. Nie pomyślałem, bo cały czas mam w głowie, że to hotel robotniczy.
Bo takie było jego założenie, ale ludziom tego nie przetłumaczysz. Ktoś tam wynajmuje mieszkanie od 20 lat i myśli, że jest jego właścicielem przez zasiedzenie.
Nie wiem czy Wy byliście kiedykolwiek w tych hotelach.
Nie chcę uogólniać, ale tam przynajmniej część mieszkańców, to patologia. Twarze, które znam z widzenia spod Witosa, Lwowskiej i okolic. Takie, które przesiadują pod pomnikiem, piją i się rozmnażają. I są na zasiłkach.
Nie chcę uogólniać, ale tam przynajmniej część mieszkańców, to patologia. Twarze, które znam z widzenia spod Witosa, Lwowskiej i okolic. Takie, które przesiadują pod pomnikiem, piją i się rozmnażają. I są na zasiłkach.
Zgadzam się z tym, że jeśli ktoś wynajmuje mieszkanie, nawet od 20 lat to musi się liczyć z tym, że kiedyś może się tak zdarzyć moment wypowiedzenia umowy najmu przez właściciela.Te bloki zamieszkuje 200 osób i może się okazać iż nie każdy znajdzie dla siebie nowy kąt. Na pewno potrzebna jest pomoc dla osób starszych i schorowanych, które mieszkają same i nie potrafią szukać mieszkania np. przez internet albo nie mogą się poruszać na tyle sprawne, żeby jeździć po mieście i oglądać każde mieszkanie, które jest do wynajęcia.
I tak przez bramę nie przejadą bo na drodze Rejtan: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/74182 ... loze-sie-j" onclick="window.open(this.href);return false;kari pisze:żeby jeździć po mieście i oglądać każde mieszkanie, które jest do wynajęcia.

Hahaha teraz to już zabłysnąłRoberto pisze:I tak przez bramę nie przejadą bo na drodze Rejtan: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/74182 ... loze-sie-j" onclick="window.open(this.href);return false;kari pisze:żeby jeździć po mieście i oglądać każde mieszkanie, które jest do wynajęcia.
![]()
![]()

-
- Rhetor
Jak się nie ma osiągnięć, to ta sprawa wypływa idealnie, żeby podpompować. Ciekawe tylko jak sprawę mieszkańców może załatwić ktoś, kto do załatwienia sobie pracy potrzebował kolegów partyjnych.
Moim zdaniem może pomóc tym starszym ludziom znaleźć coś nowego, ale za wiele chyba nie zdziała, bo dyrekcja podjęła taką decyzję i koniec.Wpływ na to może mieć Marszałek, który odpowiada za szpital, ale czy to coś da?
-
- Rhetor
Marszałek jest z tej samej frakcji, ale bliżej mu do Ciepieli. Jeżeli Ciepiela będzie kandydował, to nie będzie robił Robertowi prezentu.
Widzę właśnie, że na Facebook-u kilka osób jedzie po Wardzale, że promuje się na tych mieszkańcach przed wyborami.
Pytanie co by było gdyby dyrektorem szpitala była Pani z PO.
Na pewno nie było by tam Pana Wardzaly.wejss pisze:Pytanie co by było gdyby dyrektorem szpitala była Pani z PO.
Byłem tam raz może dwa. W niektórych kamienicach 10 lat temu na rynku czułem się bezpieczniej, niby szpitala, niby pracowniczy. A o godz 11/13 prawie komplet mieszkańców. To gdzie Ci pracownicy?
Sprawa jest prosta chce ktoś pomoc mieszkańcom niech pomaga, ale pomoc należy się tylko schorowanym i starszym osobom z racji wieku. Cała reszta oczekuje czego? Ze im ktoś da pieniądze? Odszkodowanie?
Tłumaczenie ze włożyli w mieszkanie dużo pieniędzy w remont. To jest wasz obowiązek?
Przepisy mówią jasno ze o wynajmowane lokum trzeba dbać utrzymywać w dobrym stanie itp z własnych środków nie odliczając ich od kwoty najmu. I czy by było to na czas nieokreślony czy określony właściciel ma prawo wypowiedzieć umowę.
W Tarnowie stoi setki pustych mieszkań do wynajmu tańszych i droższych.