Goscinny pisze:dafi33, tyle, że ponoć w Tarnowie tak sie nie da i to sie nie sprawdza

No tak wszędzie się da tylko nie w Tarnowie bo Tarnów jest wyjątkowy. Powinni zmienić hasło na "Polski biegun wyjątkowości". Ostatnio jeździłem po Wrocławiu gdzie takie urządzenia są zamontowane. Sprawdzają się doskonale, nie tylko pod względem płynności ruchu (oczywiście nie ma cudów, ale odrobinę ruch usprawniają) jak i bezpieczeństwa. Gdy byłem kilkaset metrów od skrzyżowania i widziałem, że zostało np. 10 sekund zielonego to spokojnie zdejmowałem sobie nogę z gazu. Tak samo ruszanie z czerwonego było płynniejsze.
Mam dziwne wrażenie, że osoba, która stwierdziła, że się nie da i się nie sprawdza prezentuje ten sam typ mentalności co ludzie, którzy twierdzili, że Tarnów ma zbyt dobrą markę "aby promować się na Facebooku lub innym Pudelku".
A potem władze się dziwią, że się ich nie docenia tylko ciągle krytykuje. Ale jak nie krytykować gdy słyszy się takie kwiatki. Niech wprost powiedzą, że miasta na chwilę obecną na coś takiego nie stać i było by ok*. A takie kręcenie budzi tylko niesmak.
*Chociaż wersji że takie coś wymaga nieco wysiłku i dodatkowej roboty więc nikomu się nie chce zwłaszcza, że pensja i tak na konto zostanie przelana niezależnie od wyników też bym całkiem nie wykluczył.