>>>Dajcie rabat na hasło "Agora", to przyjdziemy>>>
No taaaa, zebysmy oprocz łatki 'forum niezadowolonych' dostali kolejna - 'forum zebrakow'
Wlasnie zjadlam smaczny obiadek w tejze restauracji. W sumie recenzje powinnam napisac dopiero jutro (w oczekiwaniu na ewentualne powikłania

- ale ogolne wrazenia mam takie:
- bardzo ladny, cieply wystroj - stylowy, 'nieweselny'
- wyrzucilabym tylko (albo chociaz wylaczyla) telewizor - i tak nikt w niego nie patrzy, a przeszkadza w rozmowie
- osob bylo calkiem sporo - prawie pelna sala
- jesli to, co sie robi przed oknami, bedzie kiedys ogrodkiem (tarasem) letnim - to to bedzie bardzo ladne
- obsluga sprawna
- porcje wielkosciowo mysle ze dosyc spore - ja zjadlam zupke i mialam juz problemy z dokonczeniem drugiego

- w karcie nie ma swini, hurra hurra; za to jest baranina, wolowina, cielecina i kurczak
- nie wiem jak pizza bo nie jadlam - ale mysle, ze przy sporej ilosci roznorodnych typowo tureckich potraw - mozna by sobie pizze darowac;
- w daniach bardzo duzo grillowanych i duszonych warzyw - bakłażan, papryka, pomidory
- potrawy nie sa zbyt ostre; jesli komus brakuje ostrosci - moze sobie doprawic bardzo ostra pasta z papryki (ja po odrobince odpadlam)

- jak ktos lubi kuchnie tlusta i ciezka typu schaboszczak z kapusta, flaki i bigos - to tam nie ma, na szczescie; dosyc sie narobilo tzw. 'staropolskiego' jedzenia, babcinych kuchni, 'domowych' pierogow itepe; z dobra kuchnia to nic wspolnego nie ma, ciezkie, tluste, niezdrowe; a domowe pierogi to sa wylacznie wtedy, gdy je sama w domu zrobie

- dania proste, ale wyrafinowane - tak jak lubie: pare smakow, ciekawie polaczonych; zadnego wydziwiania, przedobrzania, wymyslania
- dobrze doprawiona baranina (co nie jest latwe)
- dobra oliwa
- do tzatzikow dodalabym wiecej czosnku

- polecic moge to co jadlam - zupe z soczewicy z pysznym chlebkiem, oraz zapiekany baklazan wypelniony mielonym miesem z pomidorami, papryka, w towarzystwie lekko slodkawej kaszy
- dziecko jadlo kotleciki baranie z grillowanymi warzywami - pochlonal wszystko, lacznie z salatka, ktora zwykle gardzi
- ogolnie - wyszlismy najedzeni, ale nie przejedzeni; bez uczucia ciezkosci i wizji niestrawnosci
- rachunek - porownywalny z innymi restauracjami; nie jest jakos wybitnie tanio, ale tez nie drozej, niz gdzie indziej.
mysle, ze warto sie wybrac.
PS nie, nie mam udzialow