A wszystkim którzy nie mają możliwości wędzenia, polecam taką wędlinę - łatwa, prosta, przyjemna w smaku - coś na kształt szynki parmeńskiej http://www.youtube.com/watch?v=dmD_rDmRe7o
Robiłem już dwa razy, za każdym razem - super
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ewa_Kula, ja po tym soleniu cukrzeniu w przyprawach trzymałem 5 dni w temp. pokojowej, zanim to zacząłem jeść, potem jeszcze chwilę wisiała, i ostatnie swoje dni spędziła w lodówce - ale wszystkiego to było raptem 4 dni - nie doczekała dłużej, bo z dnia na dzień była coraz lepsza...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Do tej wędlinki można też samemu chlebek orkiszowy (najzdrowszy) sobie zrobić z gotowych mąk czasem w sklepach można kupić .... smak nawet Paweł i Gaweł takiego nie ma
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
ad2222 - no wlasnie robilam tego gravlax'a z burakami. Wiem, ze jest na "kwestismaku" ale chyba to J.Olivier wymyslil.
Niewazne.
Wazne zeby dobre bylo. Wieczorem degustacja. Potem przymierze sie do poledwicy. Tylko nie wiem gdzie ja powiesic zeby sie kot nie polasil...