Restauracje - Polećcie coś! :)
Re: Restauracje - Polećcie coś! :)
Byłem, bardzo dobra 

Restauracja Salina w Bochni.
Ceny wydają się być zabójcze, jeśli ktoś jest nastawiony na zestaw obiadowy za 20 zł.
Natomiast jeśli ktoś chce przeżyć smakową rozkosz i zaspokoić swe kubki smakowe, to zdecydowanie powinien choć raz spróbować jedzenia w Salinie.
Ceny wydają się być zabójcze, jeśli ktoś jest nastawiony na zestaw obiadowy za 20 zł.
Natomiast jeśli ktoś chce przeżyć smakową rozkosz i zaspokoić swe kubki smakowe, to zdecydowanie powinien choć raz spróbować jedzenia w Salinie.
Ktoś z adminów mógłby się zlitować i zedytować mój tytuł wątku? Np.: Restauracje - polećcie coś!
Bo tak to nie wiadomo o co chodzi.
Bo tak to nie wiadomo o co chodzi.

W drodze do Krakowa (do babci) zawsze tam wstępuję choć babcia z obiadem czeka a dobrze gotuje. ;-)figa pisze:Restauracja Salina w Bochni.
Re: Polećcie coś! :)
Jedzenie Ok , ale ceny w stosunku do ilości dania juz chyba nie . Co do dogadania się : mimo azjatyckiego wyglądu i akcentu rozumieją wszystko. Myślę ,że zrobią furorę na kilka miesięcy bo niczym sie nie wyrózniają choć jest smacznie - ale to chyba słabodefekator pisze:Tajski bar na Lwowskiej, tam gdzie dawniej był jakiś pub (niedaleko Lidla, po drugiej stronie ulicy) Całkiem przyzwoita kuchnia w stylu azjatyckim. Ceny też w sam raz, tylko z obsługą nieco ciężko się dogadaćMożna też zamawiać telefonicznie - niestety nie znalazłem ich strony internetowej.
-
- Rhetor
Re: Polećcie coś! :)
To idź tam w sobotę lub niedzielę. Miejsca brak. Dadzą sobie rade spokojnie.riko pisze:Jedzenie Ok , ale ceny w stosunku do ilości dania juz chyba nie . Co do dogadania się : mimo azjatyckiego wyglądu i akcentu rozumieją wszystko. Myślę ,że zrobią furorę na kilka miesięcy bo niczym sie nie wyrózniają choć jest smacznie - ale to chyba słabodefekator pisze:Tajski bar na Lwowskiej, tam gdzie dawniej był jakiś pub (niedaleko Lidla, po drugiej stronie ulicy) Całkiem przyzwoita kuchnia w stylu azjatyckim. Ceny też w sam raz, tylko z obsługą nieco ciężko się dogadaćMożna też zamawiać telefonicznie - niestety nie znalazłem ich strony internetowej.
Ceny odpowiednie, zwłaszcza do jakości. Można oczywiście iść do pseudoazjatyckiego baru, gdzie dostaniesz dwie chochle ryżu,pływające w sosie z puszki kawałki mięsa i kiszoną kapustę za 15 złotych, ale szkoda zdrowia...

"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
W dni powszednie też tragedii nie ma, zawsze jeden czy dwa stoliki zajęte. Oczywiście nie jest to żadna rewelacja - ot typowy bar z szybką i przyzwoitą "chińszczyzną" - ale jako alternatywa dla oklepanego kebaba czy też pizzy doskonale się nadaje. I nie zgodzę się, że porcje małe - nie zdarzyło mi się jeszcze odejść od stołu z niedosytem. Jak dla mnie ilość jedzenia na talerzu w sam raz.
Korzystając z okazji nadmienię, że Hamski Kebab chyba się znacząco skiepścił. Trzy razy z rzędu miałem tak, że sos dodany do kebaba tworzył z niego mokrą, wilgotną nieapetyczną papkę. Dajcie znać jeżeli coś się poprawi bo czwarty raz szansy im w ciemno nie dam.
Korzystając z okazji nadmienię, że Hamski Kebab chyba się znacząco skiepścił. Trzy razy z rzędu miałem tak, że sos dodany do kebaba tworzył z niego mokrą, wilgotną nieapetyczną papkę. Dajcie znać jeżeli coś się poprawi bo czwarty raz szansy im w ciemno nie dam.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
W Hamskim Kebabie przestałem jadać. Dawniej bardziej mi smakowało.
A ja dziś przypadkiem nadziałem się na budkę z langoszami za 6 złotych pod Świtem (od strony Krakowskiej). Jak ktoś lubi to polecam - naprawdę smaczne. Mają też kurtosze, ale za słodkim nie przepadam, więc nie próbowałem i się nie wypowiem.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Może nie restauracja, ale dzisiaj otworzono na Krakowskiej 14 (mniej więcej w okolicach skrzyżowania z Urszulańską) "Zapiekarnię".
Byłem, jadłem, polecam
Wszystko świeże (w końcu pierwszy dzień
), zapiekanka akurat na jedną, głodną osobę, sosy robione na miejscu, miłe dziewczyny 
Jak ktoś będzie przechodził i będzie chciał coś na szybko zjeść, a kebaby mu już zbrzydły to niechaj tam zajrzy.
Byłem, jadłem, polecam

Wszystko świeże (w końcu pierwszy dzień

Jak ktoś będzie przechodził i będzie chciał coś na szybko zjeść, a kebaby mu już zbrzydły to niechaj tam zajrzy.
Byłem dzisiaj w restauracji "U Młynarzy" ul. Kołłątaja 9. Pizza jedna z lepszych jaką jadłem, pierogi ruskie również smaczne. Wystrój bardzo ładny, obsługa miła. Polecam.
http://umlynarzy.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://umlynarzy.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Faktycznie te zapiekanki na Krakowskiej całkiem dobre i w rozsądnej cenie. Ale lokal słabo oznaczony, przechodziłem dwa razy i nie zauważyłem, dopiero gdy sprawdziłem nr. budynku to udało się trafić.
Dokładnie jak mówi defekator
O Krakowskiej dowiedziałam się od koleżanki tak to sama nigdy nie zauważyłam!
O Krakowskiej dowiedziałam się od koleżanki tak to sama nigdy nie zauważyłam!
"Ożywa duch przedwojennego Tarnowa, w którym krzyżowały się kultury polska i żydowska. Również na płaszczyźnie kulinarnej. Jeszcze w tym tygodniu zostanie otwarta kawiarnia, która będzie serwowała wyłącznie koszerne dania.
- Będziemy oferowali przekąski, kanapki, ciasta, kawę czy lody. Sami będziemy wypiekali chleb oraz ciastka. Wszystko z zachowaniem wymogów koszerności. Z czasem chcemy przyciągnąć do siebie koneserów wina - mówi Anna Aleksa, która dogląda ostatnich przygotowań do otwarcia lokalu. Certyfikaty koszerności na produkty i potrawy wystawili rabini z Wielkiej Brytanii oraz naczelny rabin Polski Michael Schudrich. "Część zysków kawiarni będziemy przekazywali na remont cmentarza żydowskiego w Tarnowie"
Fajnie, że coś takiego unikatowego powstało w Tarnowie.Trzeba się wybrać i ocenić.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,13080860/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Będziemy oferowali przekąski, kanapki, ciasta, kawę czy lody. Sami będziemy wypiekali chleb oraz ciastka. Wszystko z zachowaniem wymogów koszerności. Z czasem chcemy przyciągnąć do siebie koneserów wina - mówi Anna Aleksa, która dogląda ostatnich przygotowań do otwarcia lokalu. Certyfikaty koszerności na produkty i potrawy wystawili rabini z Wielkiej Brytanii oraz naczelny rabin Polski Michael Schudrich. "Część zysków kawiarni będziemy przekazywali na remont cmentarza żydowskiego w Tarnowie"
Fajnie, że coś takiego unikatowego powstało w Tarnowie.Trzeba się wybrać i ocenić.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,13080860/" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłem, jadłem, pogadałem z właścicielem - żydem z Kanady. Bardzo ciekawy człowiek, mieszkał chyba wszędzie - oprócz Polski 
Jedzenie genialne - nawet dokładnie nie wiem co to było, bo nas częstował żebyśmy przetestowali kucharza
Polecam wszystkim!

Jedzenie genialne - nawet dokładnie nie wiem co to było, bo nas częstował żebyśmy przetestowali kucharza

Polecam wszystkim!