Dostep do internetu - lacze stale - sa/beda jakies opcje ?
Dostep do internetu - lacze stale - sa/beda jakies opcje ?
Elo.
Czy ktos moze wie cos na ta ten temat? Pojawi sie jakis ISP ktory pusci stale lacze na Moscice?
Przydaloby sie cos lepszego od TP/Netia czy Multimedia. O_o
Doszly mnie sluchy ze planowane jest jakies lacze swiatlowodowe na Moscice ale czy to prawda to nikt nie wie.
PZDR.
Czy ktos moze wie cos na ta ten temat? Pojawi sie jakis ISP ktory pusci stale lacze na Moscice?
Przydaloby sie cos lepszego od TP/Netia czy Multimedia. O_o
Doszly mnie sluchy ze planowane jest jakies lacze swiatlowodowe na Moscice ale czy to prawda to nikt nie wie.
PZDR.
q(-_-)p
'nasza' mam na mysli ta czesc Moscic gdzie sa domki jednorodzinne z przed wojny budowane na potrzeby Zakladow Azotowych czyli od Kolejowej, poprzez Leduchowskich, Moraczewskiego, Rozana, Zaciszna, Wygodna, Prosta do Sienkiewicza a nawet dalej chyba jesli to w ogole mozliwe czyli na poludnie od dworca kolejowego Moscice.
q(-_-)p
Jeszcze długo nie doczekasz się łącza stałego w domkach jednorodzinnych. Światłowód można dociągnąć do jednego punktu, a później trzeba rozprowadzić sygnał skrętką. Czyli wygląda to tak, że po każdej burzy większość sprzętu do wymiany.
Jedyną alternatywą są nowe pasywne przełącznice światłowodowe, dzięki którym można doprowadzić światło do każdego domu ale na chwilę obecną są to koszty poza zasięgiem każdego ISP w Tarnowie.
Jedyną alternatywą są nowe pasywne przełącznice światłowodowe, dzięki którym można doprowadzić światło do każdego domu ale na chwilę obecną są to koszty poza zasięgiem każdego ISP w Tarnowie.
-
- Rhetor
Ale masz problem, zrzucasz się z sąsiadem na DSL min 4 Mb i nie jest już tak źle, do tego dobry router i wszystko.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Zobacz tutaj:
https://www.tp.pl/prt/pl/order/zamowien ... sl-service
Chcąc mieć przyzwoite parametry tanio nie wychodzi.
https://www.tp.pl/prt/pl/order/zamowien ... sl-service
Chcąc mieć przyzwoite parametry tanio nie wychodzi.