Orange, plus czy....
Re: Orange, plus czy....
Ja generalnie polecam modele flagowe. Używam galaxy S4 i jestem więcej niż zadowolony. Ale moim zdaniem nie warto kupować telefonu tuż po premierze. Wtedy lepiej wziąć starszy model bo jego cena mocno spada a bije na głowę nawet niby nowe telefony sprzedawane za złotówkę. Pod każdym względem począwszy od jakości wykonania po zasięg podzespoły system...
Dobra wybrałem Galaxy A3
i mam kłopot:
google mówi niewiele - jakieś resety itp, a tu nie ma co resetować - zainstalowana jedna aplikacja i tyle...
i mam kłopot:
Kod: Zaznacz cały
proces android.process.media został zatrzymany
...
Hmmmm a jakieś pliki mp3, filmy, cokolwiek? Bo android.process.media jest związany z plikami multimedialnymi(ale to zapewne wiesz).
A w którym momencie to wywala? W sensie na pulpicie, w jakiejś apce? gdzie?
A w którym momencie to wywala? W sensie na pulpicie, w jakiejś apce? gdzie?
sajdak pisze:Dobra wybrałem Galaxy A3
i mam kłopot:google mówi niewiele - jakieś resety itp, a tu nie ma co resetować - zainstalowana jedna aplikacja i tyle...Kod: Zaznacz cały
proces android.process.media został zatrzymany
Kupiłeś telefon który ma wgrany soft Orange ? Jeżeli tak to możłiwe żę masz wersje softu która w A3 jest zepsuta na tym modelu robi problemy. Robi problemy, zresetuj telefon do ustawien fabrycznych. Jeśli na świezym telefonie to samo sie dzieje to serwis.
P.s MAsz simlocka ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
już wszystko ok
a do Ciebie Beaver i tak przyjdę po drugi bo tamten to firmówka;)
a do Ciebie Beaver i tak przyjdę po drugi bo tamten to firmówka;)
...
-
- Archont
Beaver Ty masz jakiś serwis telefonów bądź zajmujesz się oprogramowaniem?
Niee Po prostu nimi handluje w salonie jednej z firm
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Ktoś z Was miał do czynienia z Virgin Mobile? Za miesiąc z hakiem kończy mi się umowa, zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do nich. Nieograniczone rozmowy i wiadomości, 2GB pakiet internetowy(po przekroczeniu 2GB internet zwalnia, ale działa bez naliczania dodatkowych opłat) To w tym momencie chyba najlepsza oferta, nie ma porównania z najpopularniejszą czwórką operatorów. Można zrezygnować i przenieśc numer gdzie indziej z dnia na dzień. Przypuszczam, że jakieś minusy muszą być, może zasięg nie pozwala na normalne używanie smartfona?
Jeżeli masz umowę u jednego operatora, to po zakończeniu umowy będzie ona przedlużona na okres nieokreślony z miesiąca na miesiąc. Okresem wypowiedzenia jest 30 dni. Wieć będziesz musiał albo:
1) przeniesc na karte numer u dotychczasowego operatora i wtedy z dnia na dzien do virgin
2) Przeniesc od razu płacąc jakąś karę umowną za zerwanie bez okresu wypowiedzenia
3) przeniesc po 30 dniach.
virgin jest w porządku, jednak nieoficnalnie mówi się że ich kolejkowanie na BTSach sieci jest na końcu, czyli jak BTS jest oblegany to klienci Virgina mają problemy bo najpierw są inni.
1) przeniesc na karte numer u dotychczasowego operatora i wtedy z dnia na dzien do virgin
2) Przeniesc od razu płacąc jakąś karę umowną za zerwanie bez okresu wypowiedzenia
3) przeniesc po 30 dniach.
virgin jest w porządku, jednak nieoficnalnie mówi się że ich kolejkowanie na BTSach sieci jest na końcu, czyli jak BTS jest oblegany to klienci Virgina mają problemy bo najpierw są inni.
W biurze firmy nie mamy zasięgu plusa,,,czy są urządzenia wzmacniające sygnał telefoniczny aby normalnie telefony działały w budynku pokrytym blachą?
...
Wklep w wyszukiwarkę "wzmacniacz sygnału GSM".
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ktoś może mi doradzić, czy warto z T-mobile przeskoczyć na Orange? Pytam głównie o zasięg i LTE. Nie miałem nigdy matki Idei, więc zielony jestem.
Jako tako google znam...ad2222 pisze:Wklep w wyszukiwarkę "wzmacniacz sygnału GSM".
chodziło mi o tych którzy już takich urządzeń używają, słyszałem też że telefonie komórkowe udostepniają (odpłatnie ) takich urządzeń...
...
Jeśli to telefony firmowe, to proponuję zadzwonić do operatora, powiedzieć, że nie możecie korzystać z ich sieci w biurze i macie dwie propozycje:
1) oni instalują na własny koszt wzmacniacz
2) zmieniacie operatora
U nas kiedyś to zadziałało - wrzucili taki "AP" i sygnał był na maksa.
1) oni instalują na własny koszt wzmacniacz
2) zmieniacie operatora
U nas kiedyś to zadziałało - wrzucili taki "AP" i sygnał był na maksa.