Zarząd Dróg i Komunikacji w Tarnowie informuje, iż na ulicy Nowej wprowadzona została zmiana organizacji ruchu polegająca na objęciu ulicy Nowej tzw. strefą zamieszkania, o czym kierujących informuje znak D-40 “strefa zamieszkania” umieszczony na wjeździe do tej strefy. Zmiana organizacji ruchu podyktowana została głównie bezpieczeństwem niechronionych uczestników ruchu, którzy poruszają się w obrębie ulicy Nowej przy której zlokalizowane są m.in. obiekty Urzędu Miasta Tarnów (tj. budynki przy ulicy Nowa 3 i 4).
Jednocześnie Zarząd Dróg i Komunikacji w Tarnowie przypomina uczestnikom ruchu o obowiązujących zasadach ruchu w obszarze strefy zamieszkania:
– Pieszy posiada pierwszeństwo przed pojazdami,
– Dopuszczalna prędkość wynosi 20 km/h,
– Parkowanie pojazdów możliwe jest tylko w miejscach wyznaczonych,
Kierujących pojazdami prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności i respektowanie obowiązujących zasad ruchu drogowego.
Organizacja ruchu w Tarnowie
Organizacja ruchu w Tarnowie
Informacyjnie
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Re: Organizacja ruchu w Tarnowie
No popatrz, a jak ja chciałem na osiedlu, gdzie bawią się dzieci, strefy zamieszkania, to nie, bo nie ma wyznaczonych miejsc i mieszkańcy nie będą mieli gdzie parkować, ale pod urzędem zaparkowane byle jak samochody już przeszkadzają.
Strefa zamieszkania to czasami dla mieszkańców strzał w kolano.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Widząc dzisiejsze korki na al. Tarnowski i skalę wymuszeń to tylko czekamy na pierwsze stłuczki o ile już jakaś nie była.
Śmieszy mnie to. Przez lata były jęki jaka to Tuchowska dziurawa. Teraz jest remont i nadal jęki, że są utrudnienia. Potem też będą jęki, że można było lepiej.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Jakby kierowcy jadący objazdem stosowali się do znaków na al. Tarnowskich to narzekań by nie było. Al. Tarnowskich nie jest ulicą z pierwszeństwem przejazdu a ogrom kierujących myśli, że tak jest.
I cudownie al. Tarnowskich zmieniła się właśnie w ulicę z pierwszeństwem przejazdu. Na bocznych ulicach pojawiły się znaki STOP.
No to będzie w końcu pretekst do kolejnego remontu, teraz Al. tarnowskich.
Zresztą dlaczego np po tych 5-10 latach od wylania asfaltu nie frezuje miasto i nadkłada nowej warstwy "ścieralnej".
Lepiej zostawić, łatać i po 15-20 latach robić wszystko od nowa? To przecież niegospodarność, czy jestem w błędzie technologicznym?
Zresztą dlaczego np po tych 5-10 latach od wylania asfaltu nie frezuje miasto i nadkłada nowej warstwy "ścieralnej".
Lepiej zostawić, łatać i po 15-20 latach robić wszystko od nowa? To przecież niegospodarność, czy jestem w błędzie technologicznym?
Jechałem dzisiaj prowizorycznym objazdem przez al. Tarnowskich i obwodnicę - super szybko, spokojnie, bez korków. Wracałem przez Tuchowską, i mimo godziny (ok 18) musiałem swoje odstać na światłach.
Jeszcze przy okazji pytanie - ruch od centrum w stronę Tuchowa jest puszczany przez al. Tarnowskich-->obwodnicę, a czy ruch w stronę centrum od Tuchowa dalej odbywa się przez ul. Tuchowską? Bo specjalnie dzisiaj wracając rozglądałem się za znakami informacyjnymi, ale nic nie zauważyłem.
Jeszcze przy okazji pytanie - ruch od centrum w stronę Tuchowa jest puszczany przez al. Tarnowskich-->obwodnicę, a czy ruch w stronę centrum od Tuchowa dalej odbywa się przez ul. Tuchowską? Bo specjalnie dzisiaj wracając rozglądałem się za znakami informacyjnymi, ale nic nie zauważyłem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Tak, w stronę Tarnowa jest po staremu.
Uwaga!
Ulica Powroźnicza jest od dzisiaj jednokierunkowa. Dzisiaj postawili znaki na MBF i pomalowali ciągłą.
Teraz można jechać nią tylko od Szpitalnej do MBF.
Ulica Powroźnicza jest od dzisiaj jednokierunkowa. Dzisiaj postawili znaki na MBF i pomalowali ciągłą.
Teraz można jechać nią tylko od Szpitalnej do MBF.
i jeszcze jedna zmiana, jadąc Mickiewicza w stronę Mościc przed skrzyżowaniem al.Solidarności, Klikowska, Krasińskiego zamalowali część jezdni zwężając ją i na wysepce postawili znak nakazu jazdy po prawej stronie znaku. Dla mnie idiotyczne, tam nigdy nie było problemu z jazdą, samochody płynnie rozjeżdzały się na trzy pasy, Teraz trzeba stosować wygibasy.
Ale COŚ robią, prawda?
Jak to było: "zróbmy to, zanim się zorientujemy, że to bez sensu"

Jak to było: "zróbmy to, zanim się zorientujemy, że to bez sensu"
-
- Rhetor
https://www.tarnowska.tv/artykul/21545, ... a-swietlna
I dyskusji o tym tu nie było? Wstyd!
No, chcieliście korków, to będą korki
I dyskusji o tym tu nie było? Wstyd!
No, chcieliście korków, to będą korki

Przy Świcie taka sygnalizacja na przejściu poprawiła jednak nieco sytuację. Tu też może zadziałać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM