Póki nie chwyci odpowiedniej temperatury (z tego co zauważyłem chodzi o temperaturę chłodziwa), podaje więcej mieszanki.
No i jeszcze do tego gęstniejący olej w skrzyni

Zazwyczaj staram się po mieście chodzić, a jak zaparkuję, to na krótko i wypełniam jedną godzinną kartę postojową. Ale podzielam wątpliwości względem przytoczonych zapisów... Choć gdybym stał 1,5 h wypełniłbym dwie karty.martens pisze:Chyba nikt z forumowiczów nie wypełnia kart postojowych.
To może uda się sprowokować do wypowiedzi stałego forumowicza z Rady Miasta.
Dla jasności - moim zdaniem zgodnie z obecnym brzmieniem uchwały w sprawie opłat parkingowych, jeżeli okres parkowania jest dłuższy niż jedna godzina, ale krótszy niż dwie godziny, płacimy jak za jedną godzinę parkowania. Analogicznie w przypadku przekroczenia dwóch godzin, ale krócej niż trzy godziny - płacimy stawkę za dwie godziny parkowania.
Goscinny, Ty nie czytaty?? Na każdym odcinku postojowym, przeważnie pośrodku masz tablicę z informacją gdzie w najbliższym miejscu można kupić kartę.Goscinny pisze:byle nie szukać panicznie miejsca gdzie może mają karty
Nie dwie, tylko jedną za 4,20 zł.Jakub Kwaśny pisze:
Ale podzielam wątpliwości względem przytoczonych zapisów... Choć gdybym stał 1,5 h wypełniłbym dwie karty.
A uchwałę jak wiadomo przyjęli inni. Z jednej strony ściąganie z kierowców dodatkowych opłat za użytkowanie parkingów, skoro płacą podatek drogowy, jest trochę nie fajne. Jedyne pocieszenie jest takie, że opłata wprowadza selekcję i dzięki temu można zawsze wyeliminować część samochodów z centrum. Nie wiem na co idą pieniądze z opłat parkingowych, ale mam nadzieję, że na jakiś ambitny cel, a nie zapychanie dziur budżetowych stworzonych przez naszych orłów.martens pisze:Ale powinno to wynikać z jasnych przepisów uchwały.