t.
Nie jakaś tylko wybrana przez mieszkańców w demokratycznych wyborach. Trzeba było startować albo iść głosować a nie teraz biadolić na forum.japp pisze:jakaś nowa Rada Osiedla na os. Zielonym
Prawdę powiedziawszy nie rozumiem o co Ci chodzi bo z tego zlepka słów niczego nie można wywnioskować.japp pisze:pozmieniała ustalenia poprzedniej rady i zamiast malej oazy spokoju (mini park na os. Zielone - będzie następny plac zabaw...
defekator pisze:A co w ogóle z parkiem na os. Zielonym, który przeszedł w poprzedniej edycji budżetu obywatelskiego? Bo jakoś nie widzę aby cokolwiek w tej kwestii się działo.
Co do placu zabaw to też mnie to strasznie wkurzyło. W odległości 200 metrów od tego miejsca są dwa place zabaw, jeden normalny a drugi faktycznie potężny z dużą mocą przerobową. Po jaką cholerę budować tam trzeci plac zabaw? Nie jestem przeciwnikiem placów zabaw - niech się dzieciaki bawią ale do jasnej cholery w przestrzeni publicznej też powinny być inne miejsca i oferta dla kogoś innego niż dziecko. Mam nadzieję, że ten projekt nie przejdzie.
Głupoty Waść prawisz. Zapoznaj się z regulaminem BO a potem pisz. Nie interesuje mnie Twój konflikt z kim tam. Masz dowody i kfity to udaj się do organów ścigania.japp pisze:park na os. Zielonym przeszedł i został ZAMORDOWANY przez "nową radę osiedla". Złośliwie pisze jej nazwę małymi literami bo tyle jest warta - zniszczono pomysły i ustalenia poprzedniej. Było dużo trafnych zadań ZREALIZOWANYCH. Teraz liczy się prywata tzn. wygoda dla jednej - dwóch osób.
Karty na stół a potem oskarżaj.japp pisze:Szkoda ze UM Tarnowa tak łatwo oddaje niemal przypieczętowane wcześniejsze ustalenia.
Miło że, myślisz iż RO ma zbrojne ramię. RO nie jest formacją Macierewicza. Pomyliłeś wątki. Zapytam z czystej ciekawości. Z kim w UM rozmawiałeś na trudne tematy?japp pisze:No cóz... tam tez się boja własnego cienia i żeby się nie narażać "działaczom" - zgadzają się na absurdy. jeszcze trochę i w UM nie będzie już z kim rozmawiać na trudne tematy. ja tez mam nadzieje ze ten pomylony projekt nie przejdzie o co osobiście prosiłem moich znajomych; miał być park wiec niech będzie park.
RO nie ma takich kompetencji.defekator pisze:Czyli rada osiedla tak po prostu może sobie zablokować projekt, który wygrał w BO i zrobić coś innego?
Chyba dostrzegłeś już swój błąd.defekator pisze:Swoją drogą nie interesowałem się wyborami do rady osiedla