W sobotę, 21 grudnia na płycie tarnowskiego Rynku wystawcy z regionu zaprezentują swoje produkty i potrawy wigilijne na tzw. drugiej edycji "Wigilii Towarzystwa Dobrego Smaku".
- Każdy wystawca przygotowuje po kilkaset produktów i smacznych potraw. Do degustacji będzie m.in. chałka z różnymi słodkościami, będzie puchaty sernik, oczywiście pierogi z kapustą i grzybami, bo bez nich nie może być wigilii i świąt. My jako Towarzystwo Dobrego Smaku tradycyjnie przygotujemy około 55 litrów bigosu "obfitości"
Organizatorzy przekonują, że nie zabraknie także produktu, bez którego nie może się obejść żaden jarmark świąteczny, czyli tradycyjnego grzańca.
Początek imprezy 21 grudnia o godzinie 16. W planach, oprócz degustacji, koncert chóru parafialnego z Janowic czy wspólne śpiewanie "Kolędy Tarnowskiej", powstałej specjalnie z okazji świąt.