Może przed rozstrzygnięciem przetargu należałoby robić test ludziom, którzy mają układać kostkę?
Znalazłem nawet odpowiedni sprzęt do testów:
Dobre pytania defekator (na które nasuwają mi się odpowiedzi). A jeszcze zadam inne: W 2011 zaczął się remont ul.Krakowskiej - odcinek od ul.Bandrowskiego do Rynku- i chyba był wykonany błędnie. Świadczą o tym późniejsze doraźne remonty oraz remont remontu. Kto był z UM odpowiedzialny? lub jest? teraz pociągany do odpowiedzialności prawnej lub cywilnej?defekator pisze:Żarty, żartami ale przecież ktoś to odebrał (czy jeszcze nie?). Ciekawe, czy na swoim podwórku też zapłaciłby wynajętym fachowcom za taką robotę?
Nie wiem ile w tym prawdy ale pan Słomka-Narożański był wtedy wiceprezydentem i właśnie był odpowiedzialny za inwestycje miejskie. Tak twierdził prezydent Ś. Pan Słomka-Narożański twierdzi że ówczesny prezydent odsuwał go od pełnienia ten funkcji. Wobec czego pan Słomka-Narożański powinien zrezygnować ze swojej funkcji (jeśli nie może jej sprawować).LordRuthwen pisze:A czasem nie podpisał się pod Krakowską HSN? Jakoś tak słyszałem.
Dzięki za odpowiedz. Takiej się właśnie spodziewałem.LordRuthwen pisze:thunderstuck, akurat kto się podpisał można łatwo zweryfikować, chyba, że te dokumenty są teraz tajne/poufne i należy je spalić przed przeczytaniem...
Oczywiście, że dogaduję zakres + finanse ale też i termin - nawet ocieplając dom miałem w umowie z wykonawcami podane konkretne terminy i konkretnie co może wpłynąć na ich przesunięcie - ja nie jestem instytucją publiczną, żeby pozwalać sobie na dziurawe umowy.