To akurat jest zasługa "turystów" weekendowych, jak mniemam.zasikanych korytarzy i klatek schodowych.
Remont Krakowskiej
-
- Rhetor
To nie ten temat ale pragnę dodać że większość menelstwa mieszka w kamienicach pośrednio należących do miasta.
Jestem zdania że kamienice w obrębie murów miasta należące do miasta powinny zostać "drogo" sprzedane potencjalnym inwestorom, którzy zamienią je na "drogie" ale atrakcyjne mieszkania, a na partery tych budynków znajdą się chętnie na otwieranie restauracji, kawiarń w zamian za większość knajp oferujących jedynie sikacza o dumnej nazwie piwo.
Jestem zdania że kamienice w obrębie murów miasta należące do miasta powinny zostać "drogo" sprzedane potencjalnym inwestorom, którzy zamienią je na "drogie" ale atrakcyjne mieszkania, a na partery tych budynków znajdą się chętnie na otwieranie restauracji, kawiarń w zamian za większość knajp oferujących jedynie sikacza o dumnej nazwie piwo.
Owszem był by to dobry pomysł na podniesienie prestiżu rynku a przez to i jego atrakcyjności. Bo niestety ostatnio mocno podupada, nawet jeżeli chodzi wyłącznie o puby. Coraz większy syf zdarza się tam zastać. Kilka lat temu idąc do takiej np Leliwy mogłem mieć chociaż gwarancję że ubikacja będzie czysta - teraz różnie z tym bywa.starówka pisze:To nie ten temat ale pragnę dodać że większość menelstwa mieszka w kamienicach pośrednio należących do miasta.
A menelstwo z okolicznych kamienic kręcące się po rynku i Żydowskiej tylko pogarsza sprawę. Jeżeli mieszkają w lokalach socjalnych to można by je faktycznie sprzedać, a mieszkańców przekwaterować gdzie indziej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Jeśli faktycznie jest tak jak piszecie to jest to nienormalne. Meneli powinno się przenieść na obrzeża miasta do kontenerów, a nie dawać im mieszkania w centrum miasta, gdzie można spokojnie z nich czerpać spore zyski. A teraz nie dość, że zysków brak to jeszcze żule odstraszają ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że poziom knajp leci na łeb na szyję, szalety wyglądają w większości jak za komuny i strach z nich korzystać.
-
- Rhetor
- Kontakt:
W roku 2007/2008 na mój wniosek i radnego Jerzego Hebdy - zaprzestano przyznawanie w ścisłym centrum miasta - mieszkań socjalnych. Choć duża część tych mieszkań została tam faktycznie zlokalizowana...halford pisze:Jeśli faktycznie jest tak jak piszecie to jest to nienormalne. Meneli powinno się przenieść na obrzeża miasta do kontenerów, a nie dawać im mieszkania w centrum miasta, gdzie można spokojnie z nich czerpać spore zyski. A teraz nie dość, że zysków brak to jeszcze żule odstraszają ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że poziom knajp leci na łeb na szyję, szalety wyglądają w większości jak za komuny i strach z nich korzystać.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?