Remont Krakowskiej

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

zasikanych korytarzy i klatek schodowych.
To akurat jest zasługa "turystów" weekendowych, jak mniemam.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Keleos pisze:
zasikanych korytarzy i klatek schodowych.
To akurat jest zasługa "turystów" weekendowych, jak mniemam.
Dokładnie. Tępy debil jeden z drugim nie umie załatwić się w ubikacji w lokalu, w którym pił tylko szcza po klatkach.. Widać w domu go tego nauczyli i robi tak jak w domu.

Lvcas
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lvcas »

Niech mi ktoś powie, dlaczego miasto wydaje kase na remont krakowskiej, który jest niepotrzebny, bo jest w dość dobrym stanie, a nie weźmie się za remont Narutowicza, Lwowskiej czy chociażby Tuchowskiej?!
serwis firmowy falowniki forum branżowe falowniki

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Lvcas pisze:Niech mi ktoś powie, dlaczego miasto wydaje kase na remont krakowskiej, który jest niepotrzebny, bo jest w dość dobrym stanie, a nie weźmie się za remont Narutowicza, Lwowskiej czy chociażby Tuchowskiej?!
A gdzieś Ty widział dobry stan Krakowskiej? Oczywiście pomijając odcinek obok GT.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Obok GT jest dobry??
Studzienka jest już kilka cm poniżej poziomu asfaltu... jak wpadłem to myślałem, że zostanę.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Keleos pisze:Obok GT jest dobry??
Studzienka jest już kilka cm poniżej poziomu asfaltu... jak wpadłem to myślałem, że zostanę.
Ja też...

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

To nie ten temat ale pragnę dodać że większość menelstwa mieszka w kamienicach pośrednio należących do miasta.
Jestem zdania że kamienice w obrębie murów miasta należące do miasta powinny zostać "drogo" sprzedane potencjalnym inwestorom, którzy zamienią je na "drogie" ale atrakcyjne mieszkania, a na partery tych budynków znajdą się chętnie na otwieranie restauracji, kawiarń w zamian za większość knajp oferujących jedynie sikacza o dumnej nazwie piwo.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

starówka pisze:To nie ten temat ale pragnę dodać że większość menelstwa mieszka w kamienicach pośrednio należących do miasta.
Jestem zdania że kamienice w obrębie murów miasta należące do miasta powinny zostać "drogo" sprzedane potencjalnym inwestorom, którzy zamienią je na "drogie" ale atrakcyjne mieszkania, a na partery tych budynków znajdą się chętnie na otwieranie restauracji, kawiarń w zamian za większość knajp oferujących jedynie sikacza o dumnej nazwie piwo.
Owszem był by to dobry pomysł na podniesienie prestiżu rynku a przez to i jego atrakcyjności. Bo niestety ostatnio mocno podupada, nawet jeżeli chodzi wyłącznie o puby. Coraz większy syf zdarza się tam zastać. Kilka lat temu idąc do takiej np Leliwy mogłem mieć chociaż gwarancję że ubikacja będzie czysta - teraz różnie z tym bywa.
A menelstwo z okolicznych kamienic kręcące się po rynku i Żydowskiej tylko pogarsza sprawę. Jeżeli mieszkają w lokalach socjalnych to można by je faktycznie sprzedać, a mieszkańców przekwaterować gdzie indziej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Jeśli faktycznie jest tak jak piszecie to jest to nienormalne. Meneli powinno się przenieść na obrzeża miasta do kontenerów, a nie dawać im mieszkania w centrum miasta, gdzie można spokojnie z nich czerpać spore zyski. A teraz nie dość, że zysków brak to jeszcze żule odstraszają ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że poziom knajp leci na łeb na szyję, szalety wyglądają w większości jak za komuny i strach z nich korzystać.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

A cp powiecie na sytuacje z ulicy Fredry, wybudowano nowe atrakcyjne bloki/kamienice a w starym bloku Fredry 16A zakwaterowana tarnowskie indywidua

Awatar użytkownika

starówka
Archont

bastol23, sorki zapomniałem że menele są podpięci pod temat Rynek i okolica :)

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Keleos pisze:Obok GT jest dobry??
No patrząc na stan pozostałej części Krakowskiej to jest wręcz idealny..oczywiście pomijając te studzienki :)

Lvcas
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lvcas »

No sorry ludziska, ale chyba stan krakowskiej jest o niebo lepszy od takiego odcinka narutowicza (wiadomo który) czy chociażby lwowskiej...
serwis firmowy falowniki forum branżowe falowniki

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

halford pisze:Jeśli faktycznie jest tak jak piszecie to jest to nienormalne. Meneli powinno się przenieść na obrzeża miasta do kontenerów, a nie dawać im mieszkania w centrum miasta, gdzie można spokojnie z nich czerpać spore zyski. A teraz nie dość, że zysków brak to jeszcze żule odstraszają ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że poziom knajp leci na łeb na szyję, szalety wyglądają w większości jak za komuny i strach z nich korzystać.
W roku 2007/2008 na mój wniosek i radnego Jerzego Hebdy - zaprzestano przyznawanie w ścisłym centrum miasta - mieszkań socjalnych. Choć duża część tych mieszkań została tam faktycznie zlokalizowana...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Jakub Kwaśny, bój się Boga! Rozumiem jeszcze mec. Hebdę - pośrednik w handlu nieruchomościami, ale Ty? socjalista z przekonania??? Jak możesz odcinać ludziom drogę do otrzymania mieszkań socjalnych?

:P
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ODPOWIEDZ