http://forsal.pl/artykuly/876681,miliar ... olska.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A parking jest jaki był czy coś się może rozbudowało?Szakuł pisze:http://www.tarnow.pl/Galeria/Galeria-Mi ... o-remoncie
Mamy w końcu oddany do użytku drugi miejski basen w Tarnowie. Cieszy nowy wygląd oraz to że będzie wybór między basenem przy ul. Piłsudskiego i w Mościcach.
Basen wyremontowany więc trzeba iść za ciosem i mam nadzieję że za nie długo rozpocznie się remont hali Jaskółka oraz najbardziej zaniedbanego stadionu Unii.
Nie musimy zgłaszać. Inwestorzy się sami pchają!Trishelle pisze: Może ktoś z włodarzy zgłosi nasze miasto![]()
Nie wiem czy Urzędowi Miasta nie spodobało się tempo inwestora, czy było na odwrót.Jest pomysł na górę św. Marcina
Rollercoaster, plaża i wiele innych elementów związanych z wypoczynkiem
To jedna z koncepcji zagospodarowania terenu u stóp Góry Świętego Marcina. Propozycję złożył polski inwestor, który za pół miliarda złotych chce tam wybudować park rozrywki.
- To oczywiście wstępne założenia i dopiero najbliższy czas oraz konkretne rozmowy pokażą, na ile ta inwestycja jest realna – wyjaśnia dyrektor wydziału strategii tarnowskiego magistratu Grzegorz Gotfryd.
Miasto przewiduje do zagospodarowania teren zwolniony przez gospodarstwo pomocnicze Zespołu Szkół Ekonomiczno – Ogrodniczych i lądowisk przy ulicy Lotniczej.
- Aktualnie sprawdzamy wiarygodność potencjalnego inwestora – dodaje dyrektor Gotfryd.
Kiedy ta wizja stanie się realna – na razie nie wiadomo. Wszystko zależy od inwestora, który musi przedstawić konkretną koncepcje zagospodarowania tego terenu.
- Od tempa jego działań zależy decyzja miasta, zwłaszcza że są kolejne podmioty zainteresowane tym obszarem – przyznaje Gotfryd.
Za intermaks.pl
Ekspert od spraw wszelkich powiedział:Tymczasem przed trzema miesiącami w mieście pojawili się inwestorzy deklarujący, że na działkach po gospodarstwie pomocniczym wybudują najnowocześniejszy park rozrywki w Polsce - z rollercoasterami, atrakcjami wodnymi i multimedialnymi. Od tamtej pory sprawa ucichła. - Inwestor nadal wykazuje duże zainteresowanie Tarnowem. Sprawdzamy jego wiarygodność i zabezpieczenie finansowe inwestycji
Nie 20 a 140 hektarów czeka na inwestora z DubajuWartość gruntów budowlanych w tej części miasta oscyluje wokół 20 tys. zł za ar. Miejskie działki o powierzchni 140 ha mogą być więc warte nawet 280 mln zł, czyli równowartości nieco ponad połowy rocznych wydatków miasta. Samorząd takiej sumy prędko nie zobaczy. Na razie najwyżej kilkadziesiąt tysięcy rocznie. Tyle do miejskiej kasy wpłacać ma dzierżawca pól. - Umowa przewidująca prowadzenie upraw rolnych czeka na podpisy - mówi Henryk Słomka-Narożański, wiceprezydent Tarnowa.
Zmieniło się.karamba pisze: A parking jest jaki był czy coś się może rozbudowało?
Za jakiś czas będziesz zarabiał na tyle dużo, że zacznie Ci doskwierać codzienne dojeżdżanie i przeniesiesz się do Krakowa. A władze pomniejszych miejscowości, takich jak Tarnów, nadal będą się łudzić, że doprowadzenie autostrady do miasta da miastu kopa do rozwoju. A tu dupa! Autostrady jedynie pozwolą się szybciej wyludnić małym na rzecz aglomeracji.LordRuthwen pisze:na początku tego roku zmieniłem pracę i jeżdżę do Krakowa, robię mniej więcej to samo, tylko w spokojniejszym tempie a na starcie miałem 2 razy tyle co w Tarnowie.
No to czuję się uspokojona. Jak czytam "...Firma SecurePro zatrudni pięć osób..."Trishelle pisze:Tutaj dowód, że i SecurePro będzie w budynku na Kochanowskiego:
http://www.tarnowskieinfo.pl/news/13457 ... nikow.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jasne. Przyjdzie ktoś inny i będzie chciał inaczej. I co? Znowu zburzą to co teraz zrobili? Zrobią kolejną "adaptację"? Dla nowego widzimisię?Cubaza pisze: ... nie zostanie zabrany z firmą w momencie jeśli jej się nie powiedzie? Tylko będzie służył na dłużej
Jak tak dalej pójdzie to może sama się tym zainteresuje.Cubaza pisze: Normalnie ja bym ich za to do prokuratury zgłosił...
Troszkę nadinterpretujesz moje słowa... Każdemu może się nie udać. Mnie, Tobie i każdemu innemu. To jest myślenie realistyczne, a nie narzekanie na wszystko na lewo i prawo, że po kiego nam to, tamto, siamto.renata160 pisze: Ale symptomatyczne że już rozpatrujesz niepowodzenie. A jeszcze nic się nie zaczęło.![]()
Niekoniecznie, już teraz do pracy jadę krócej niż ludzie z Zabierzowa czy Ruczaju, jak mi wybudują wschodnią obwodnicę (a budują i to dobrym tempem), to mi się dojazd do pracy skróci o 20 minut.gushman pisze:Za jakiś czas będziesz zarabiał na tyle dużo, że zacznie Ci doskwierać codzienne dojeżdżanie i przeniesiesz się do Krakowa. A władze pomniejszych miejscowości, takich jak Tarnów, nadal będą się łudzić, że doprowadzenie autostrady do miasta da miastu kopa do rozwoju. A tu dupa! Autostrady jedynie pozwolą się szybciej wyludnić małym na rzecz aglomeracji.LordRuthwen pisze:na początku tego roku zmieniłem pracę i jeżdżę do Krakowa, robię mniej więcej to samo, tylko w spokojniejszym tempie a na starcie miałem 2 razy tyle co w Tarnowie.
Sam dojeżdżam z Tarnowa do Krakowa już ponad 3 lata i jakoś nie marzy mi się przenoszenie do stolicy małopolski. Mnóstwo jest osób które dojeżdżają i jakoś nie pchają się żeby mieszkać w Krakowie. Wolę ten spokój w Tarnowie przez weekend niż mieszkać na stałe w Krakowie. Nie rób czarnowidztwa.gushman pisze:Za jakiś czas będziesz zarabiał na tyle dużo, że zacznie Ci doskwierać codzienne dojeżdżanie i przeniesiesz się do Krakowa. A władze pomniejszych miejscowości, takich jak Tarnów, nadal będą się łudzić, że doprowadzenie autostrady do miasta da miastu kopa do rozwoju. A tu dupa! Autostrady jedynie pozwolą się szybciej wyludnić małym na rzecz aglomeracji.LordRuthwen pisze:na początku tego roku zmieniłem pracę i jeżdżę do Krakowa, robię mniej więcej to samo, tylko w spokojniejszym tempie a na starcie miałem 2 razy tyle co w Tarnowie.
A trzeba było stawiać lotniskoCubaza pisze:Troszkę nadinterpretujesz moje słowa... Każdemu może się nie udać. Mnie, Tobie i każdemu innemu. To jest myślenie realistyczne, a nie narzekanie na wszystko na lewo i prawo, że po kiego nam to, tamto, siamto.renata160 pisze: Ale symptomatyczne że już rozpatrujesz niepowodzenie. A jeszcze nic się nie zaczęło.![]()