Ja się nie czepiam, tylko między słowem brutto a netto w tym konkretnym wypadku (2 kpln) jest 541 pln różnicy

2000 Brutto to na rękę 1459 zł. Co ciekawe pracodawcę pracownik zarabiający 2000 zł brutto kosztuje około 2370 zł (w zależności od wysokości składki wypadkowej)Ravir pisze:Ja dodam, że podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka z kręgosłupem.![]()
2000 zł BRUTTO to około 1500 zł na rękę - tyle przynajmniej wychodzi wg mojej Mamy, która jest księgową i w firmie liczy też dodatkowo wypłaty.
No przecież piszę,że wielokrotnie o tym pisałem. Co ciekawe, większość ludzi nie ma o tym pojęcia.ad2222 pisze:Nie odkryłeś Ameryki, niedawno obchodziliśmy Dzień Wolności Podatkowej...defekator pisze:Dodajmy do tego VAT i akcyzę i mamy to o czym pisałem, ponad połowa naszych pieniędzy zabierana jest przez państwo
I stąd się właśnie biorą socjaliści - 'Państwo da, Państwo zrobi, Państwo zapłaci'. A to, że do kasy Państwa składamy sie wszyscy - socjalistę to, delikatnie mówiąc, wali.defekator pisze:Co ciekawe, większość ludzi nie ma o tym pojęcia.