Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Rozbudowa ulicy Lwowskiej – etap III
Podpisano umowę na kolejny etap rozbudowy ulicy Lwowskiej. W poniedziałek, 20 stycznia, przekazany zostanie wykonawcy teren budowy. Prace będą wykonywane od okolic ronda Zesłańców Sybiru do skrzyżowania z ulicami Słoneczną i Orkana.
Odbiór prac planowany jest na początek przyszłego roku.
https://www.tarnow.pl/Dla-mieszkancow/A ... j-etap-III
Podpisano umowę na kolejny etap rozbudowy ulicy Lwowskiej. W poniedziałek, 20 stycznia, przekazany zostanie wykonawcy teren budowy. Prace będą wykonywane od okolic ronda Zesłańców Sybiru do skrzyżowania z ulicami Słoneczną i Orkana.
Odbiór prac planowany jest na początek przyszłego roku.
https://www.tarnow.pl/Dla-mieszkancow/A ... j-etap-III
I świetnie - przez rok będzie tam Armagedon, ale potem już będzie pięknie.
No świetnie
Pytanie, co z odcinkiem od szpitala do Biedry? Też by się przydało, bo szczęka boli jak się tamtędy jedzie. Przecież to krótki odcinek, chyba niezbyt skomplikowany i koszty też dużo mniejsze. Byłby komplet 

"Udało się zaprojektować pod wiaduktem kolejowym dwie jezdnie po dwa pasy ruchu w każdym kierunku" - ten fragment informacji z podpisania umowy niestety oddaje rzeczywistość i zwiastuje przyszłe problemy.Goscinny pisze:I świetnie - przez rok będzie tam Armagedon, ale potem już będzie pięknie.
Te 4 pasy to udało się wcisnąć w wąskim prześwicie wiaduktu, ale pojazdy będą się tam mijały na żyletki. Będzie podobnie jak np. na rondzie u zbiegu JPII i Błonia - normy techniczne spełnia, ale jeżeli jedzie TIR to rownolegle na drugim pasie zmieścić może się co najwyżej motocykl.
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
martens pisze: ↑16-01-2025, 20:59Spokojnie to tylko do następnej modernizacji PKP PLK, czyli raptem jakieś 30-50 lat, zleci jak z bicza.Goscinny pisze: Te 4 pasy to udało się wcisnąć w wąskim prześwicie wiaduktu, ale pojazdy będą się tam mijały na żyletki. Będzie podobnie jak np. na rondzie u zbiegu JPII i Błonia - normy techniczne spełnia, ale jeżeli jedzie TIR to rownolegle na drugim pasie zmieścić może się co najwyżej motocykl.
A mnie najbardziej zadziwia to, że na skrzyżowaniu Lwowska/Słoneczna/Orkana nadal nie ma ronda. Miejsca hektar, zdaje się, że kiedyś mi wyszło, że tam wyspa mogłaby mieć chyba ok. 25 metrów średnicy i jeszcze by bypassy weszły.
Może dlatego nie ma tam ronda, że jest na nie miejsce?
Może dlatego nie ma tam ronda, że jest na nie miejsce?

Taka sama sytuacja na skrzyżowaniu Nowodąbrowska - Spokojna - Błonie. Aż się prosi o rondo.Goscinny pisze: ↑16-01-2025, 23:17A mnie najbardziej zadziwia to, że na skrzyżowaniu Lwowska/Słoneczna/Orkana nadal nie ma ronda. Miejsca hektar, zdaje się, że kiedyś mi wyszło, że tam wyspa mogłaby mieć chyba ok. 25 metrów średnicy i jeszcze by bypassy weszły.
Może dlatego nie ma tam ronda, że jest na nie miejsce?![]()
I remont nawierzchni ul Błonie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Optymistycznie

Pięknie jak zbiegnie się to z remontem Tuchowskiej, ajj aż nie mogę doczekać się tego paraliżu w szczególności że tranzyt dalej idzie przez miasto.
Może teraz sobie trochę odpuszczą i im tak zostanie? Ciężarowe będą jechać na Dębice albo Brzesko?
To akurat będzie niebawem. Wiem, bo uzgadniałem przekładki kabli

Ponoć będzie tymczasowe

A może z Wierzchosławic na obwodnicę?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Bez ringu to i tak niewiele zmieni pomoze tej trasie. Jesli chodzi zas o obwodnice poludniowe to oprocz wezla na Marcinke, powinien byc podobny w strone plesniej. Ciekawe co gdaka na to i kto sifinansuje.
Versacz pisze: ↑16-01-2025, 22:04martens pisze: ↑16-01-2025, 20:59Po prostu tir jest duzy ponadnormatywny nie na takie miejskie ulice, tylko na porzadny ring, a tak zrobione tak proteze i polaczenie a4 i 977 via miasto i teraz takie buty, do tego nienormatywny wiadukt na Tuchowskiej, jak za czasow cysorza i furmanek. Od razu robiac poludniowa obwodnice nalezalo chociaz w polprofilu dociagnac trase do Krzyza.Goscinny pisze: Te 4 pasy to udało się wcisnąć w wąskim prześwicie wiaduktu, ale pojazdy będą się tam mijały na żyletki. Będzie podobnie jak np. na rondzie u zbiegu JPII i Błonia - normy techniczne spełnia, ale jeżeli jedzie TIR to rownolegle na drugim pasie zmieścić może się co najwyżej motocykl.