Remont dworca PKP

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

TomekMKM pisze:Konserwator sienei zgodził na ich usunięcie bo jest historyczna, ale że jest tak sklep AGD RTV to już nic.
Hmm, a co by tam miało być? Muzeum???
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

piotrow pisze:(...)
Ale muszę się czepić ;) Niestety nikt nie pomyślał, żeby drzwi do hali były otwierane automatycznie. Mając ze sobą dwie duże walizki na kółkach bardzo brakuje trzeciej ręki do otwarcia drzwi. A już zwłaszcza kiedy jedna z nich okazuje się trochę za szeroka gdy otwarte jest tylko jedno skrzydło. Taki niby drobiazg, ale bardzo ułatwiłby życie podróżnym.
Drzwi są... Przynajmniej były włączone w pierwszy dzień po otwarciu jak wróciłem z Krakowa.
Prawe od wejścia z placu Dworcowego i lewe przy wyjściu z holu na perony...
Już później jak korzystałem z dworca to nie zauważyłem żeby działały...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

trix
Rhetor

Post autor: trix »

TomekMKM pisze: Jeszcze lepiej wyglądał by, jakby wyburzyć te dwie kamienice... Konserwator sienei zgodził na ich usunięcie bo jest historyczna, ale że jest tak sklep AGD RTV to już nic.
Kto jest właścicielem tej kamienicy ??.

Nowe drzwi i już są zepsute.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Nie wiem kto jest właścicielem, ale jedynym plusem jest to, że jedną z nich odremontowali NA drugiej natomiast powiesili "efektowny" baner imitujący, a raczej usiłujący imitować piękną elewację. Ale w sumie zawsze lepsze to niż nic:)
PS. Przepraszam za literówki w poprzednim poście :)

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Pierwszej przecież Mazur, zresztą widać po zawartości /rtv i agd/. Natomiast o tej 'zabanerowanej' ostatnio była już mowa że jakieś małżeństwo z NS/chyba/ ją kupiło. A był Skarb Państwa /kuratorium się tam mieściło/.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

Administrator
Proksenos

Post autor: Administrator »

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Mam nadzieję, że zaktualizują oprogramowanie do biletomatów, bo dostępne tylko zniżki 37% ; /

(a ja chcę 51 !)

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

EN 77 czyli nowe dziecko zakładów PESA

Ten pociąg powstał na zamówienie Województwa Małopolskiego i docelowo ma obsługiwać pociągi Regio i Regio+ na trasie z Krakowa do Tarnowa/Rzeszowa po zakończonej modernizaji linii

//http://www.youtube.com/watch?v=n1UsY95d ... r_embedded

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Ricardo pisze:EN 77 czyli nowe dziecko zakładów PESA

Ten pociąg powstał na zamówienie Województwa Małopolskiego i docelowo ma obsługiwać pociągi Regio i Regio+ na trasie z Krakowa do Tarnowa/Rzeszowa po zakończonej modernizaji linii

//http://www.youtube.com/watch?v=n1UsY95d ... r_embedded
A po co do Rzeszowa, niech oni też sobie kupią pociągi i wymiennie puszczają z małopolskimi do Krakowa, co to Małopolska ma sponsorować Podkarpacie? :P.

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Ricardo skąd ty masz takie info. według oficjalnych zapowiedzi te pociągi maja jeździć na trasie Kraków Tarnów i Kraków Oświęcim

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Po prostu wziąłem to na logikę, po modernizacji bez sensu będzie puszczanie do Rzeszowa EN57, które nie będą w stanie wykorzystać pełnych możliwości technicznych tej linii

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

logika podpowiada, że jeśli istnieje możliwość wykorzystania możliwości zakupionych pociągów na terenie Małopolski to trzeba to zrobić. Trasa do Rzeszowa miała by sens gdyby Podkarpacie zakupiło takie same pociągi i mogły jeździć razem w trakcji dwuczłonowej. Ale na to chyba się nie zanosi.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Najpierw to one pojadą do Chrzanowa i Oświęcimia (obym się mylił), bo uwaga! prędkość szlakowa na odcinku Trzebinia - Oświęcim spadnie w wielu miejscach z zawrotnego 30km/h na zawrotniejsze 20 km/h, przy prędkości 20 km/h w elektrycznych zespołach trakcyjnych marki EN57 pieszczotliwie przezywanych "kibel" opory często ulegają spaleniu (rozruch oporowy), stąd EN57 oraz EN71 nie nadają się do prowadzenia ruchu z prędkością poniżej 30 km/h... A właśnie wkrótce takie zawrotne prędkości będą od Trzebinii do Oświęcimia...
Ostatnio zmieniony 16-01-2011, 16:29 przez hurricane, łącznie zmieniany 1 raz.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Goscinny pisze:
Ricardo pisze:Po prostu wziąłem to na logikę
Ale to jest PKP :)
Mylisz się ;-) to są Przewozy Regionalne! ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

ODPOWIEDZ