Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie
Potwierdzeniem faktu że rondo źle zaprojektowano bo ma za wąskie pasy ruchu jest wprowadzenie ruchu wahadłowego.
Przecież gdyby pasy ruchu były należytej szerokości to swobodnie wymijałyby się pojazdy
I nie było by potrzeby wprowadzania wahadła.
Ten co robił organizację ruchu na czas budowy był świadom że z rondem jest nie tak jak powinno być i wprowadził wahadło.
Ciekawe czy władze miasta są świadome że wybudowano rondo badziewie.
Przecież gdyby pasy ruchu były należytej szerokości to swobodnie wymijałyby się pojazdy
I nie było by potrzeby wprowadzania wahadła.
Ten co robił organizację ruchu na czas budowy był świadom że z rondem jest nie tak jak powinno być i wprowadził wahadło.
Ciekawe czy władze miasta są świadome że wybudowano rondo badziewie.
Kto wypina tego wina. hehehsajdak pisze:a tak zapytam- czyja wina jeśli zestaw znajdzie się przy składaniu na drugim pasie i tam kogoś spotka?
A tak na poważnie, to niestety kierowcy z osobówek będą się musieli nauczyć ale myśleć. Powinna być taka zasada jak na żaglówkach czyli mniejszy ustępuje większemu. Ale tego nie ma. I zaczną się trąbienia, przepychanki a na końcu i tak lakiernik się będzie cieszył.
Jak ktoś jedzie na Rzeszów, to w Dębicy, bodaj na pierwszym rondzie jest sytuacja, że dojeżdżasz do ronda i masz dwa pasy. Natomiast na rondzie nie ma żadnych linii. (No chyba że namalowali. ) Jadąc na Rzeszów jedziemy z prawego, a na centrum z lewego. I osobowe na centrum się pchają pod naczepy bo nie wiedzą że ona zachodzi. A kiero zestawu po krawężnikach nie będzie jeździł, i później wszyscy pięknie stoją i się robi burdelo bum bum.
Trzeba mieć oczy szeroko otwarte i myśleć dwa razy szybciej. Będzie dobrze. CHYBA
A inna moje pytanie. Po kiego ch.... malowali te linie na rondzie??? Przecież za dwa tygodnie i tak będą koloru asfaltu???
Tam w Dębicy jest specjalnie chyba nie pomalowane, bo ktoś w miarę ogarnięty chyba przewidział, że naczepa zachodzi. Ale kierowcy osobówek swoje. Przypominam, że pas ruchu jest to szerokość pozwalająca na ruch jednego rzędu pojazdów. Czyli jak ciężarowy jest szerszy, szczególnie z naczepą podczas skrętu to jest to JEDEN PAS, i nie ma się co osobówką pchać!ozi26 pisze:Kto wypina tego wina. hehehsajdak pisze:a tak zapytam- czyja wina jeśli zestaw znajdzie się przy składaniu na drugim pasie i tam kogoś spotka?
A tak na poważnie, to niestety kierowcy z osobówek będą się musieli nauczyć ale myśleć. Powinna być taka zasada jak na żaglówkach czyli mniejszy ustępuje większemu. Ale tego nie ma. I zaczną się trąbienia, przepychanki a na końcu i tak lakiernik się będzie cieszył.
Jak ktoś jedzie na Rzeszów, to w Dębicy, bodaj na pierwszym rondzie jest sytuacja, że dojeżdżasz do ronda i masz dwa pasy. Natomiast na rondzie nie ma żadnych linii. (No chyba że namalowali. ) Jadąc na Rzeszów jedziemy z prawego, a na centrum z lewego. I osobowe na centrum się pchają pod naczepy bo nie wiedzą że ona zachodzi. A kiero zestawu po krawężnikach nie będzie jeździł, i później wszyscy pięknie stoją i się robi burdelo bum bum.
Trzeba mieć oczy szeroko otwarte i myśleć dwa razy szybciej. Będzie dobrze. CHYBA
A inna moje pytanie. Po kiego ch.... malowali te linie na rondzie??? Przecież za dwa tygodnie i tak będą koloru asfaltu???

Aleście się uparli z tymi rondami. Popatrzcie sobie.
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 166&page=2
http://nortus.pinger.pl/m/1586591
Zapewniam was, że to działa. Zamiast dyskutować robić

http://nortus.pinger.pl/m/1586591
Zapewniam was, że to działa. Zamiast dyskutować robić

Zając najlepszy jest w śmietanie.
Wszyscy kierowcy bez względu na wielkość samochodu, mózgu czy czegoś tam jeszcze bezwzględnie powinni na drodze myśleć – nie jest to kwestia nauczenia, bo albo ktoś myśli albo nie.ozi26 pisze:A tak na poważnie, to niestety kierowcy z osobówek będą się musieli nauczyć ale myśleć.
Chciałbym to skomentować ale tak żeby Cię nie obrazić ale się nie potrafię, więc nic nie na piszę.ozi26 pisze:Powinna być taka zasada jak na żaglówkach czyli mniejszy ustępuje większemu.
Z resztą tez można się zgodzić. Co do ronda to – nie jechałem, nie widziałem na żywo, więc czy za wąskie czy nie czas pokaże.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
-
- Rhetor
imiol pisze:kpina!! na tym pasie to osobówki ledwo co się mieszczą a co dopiero tir z naczepą!
oby poprawili
LordRuthwen pisze:Są wąskie, jeżdżę Corsą, więc jak już ja uważam, że są wąskie, to muszą być
A rowerem się zmieszczę ?
Ostatnio zmieniony 25-06-2012, 09:21 przez Phoenix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Biger to miała byc tylko taka wolna myśl techniczna, która w świecie realnym nie ma mieć prawa. Nie mialem na myśli ze duży moze więcej. A po drugie napisałem ze tak nie ma. Chodziło mi tylko i wyłącznie o zasade ze na takim czymś łatwiej mniejszemu sie gdzieś przestawic. Nic więcej. A jeśli chodzi o myślenie to kierowca zestawu jednak tam powinien bardziej być czujny.
No bo dębica jest tak ogromna że gdyby nie ronda to jechał bys pół godzinydafi33 pisze:W Dębicy jest 8-9 rond i problemów nie ma lubię tam jezdzić wszędzie jestem w 5 minut

Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Może nie będzie tak źle z tym mieszczeniem się? Choć faktem jest, że to jednak nie TIR i nie najpopularniejszy kierunek, czyli przejazd na wprost, w kierunku Kielc.
http://www.youtube.com/watch?v=MEU2AlM0rtM
http://www.youtube.com/watch?v=MEU2AlM0rtM
-
- Archont
Ale ona przecież przecina linię dwukrotnie, można powiedzieć jedzie środkiem!. Najpierw wjeżdżając na rondo od razu ścięła z zewnętrznego na wewnętrzny a później zjeżdżając zrobiła to samo tylko z wew. na zew. Niech przejedzie całe rondo tym pasem na który wjechała. Jak będą jechały jednocześnie dwa auta obok siebie to będzie to całkiem inaczej wyglądało.