Rondo - Słoneczna - Starodąbrowska
Maup przypominam, że rowerzysta jest równoprawnym uczestnikiem ruchu i jeżeli nie mam możliwości przejazdu przez rondo to żądam przejazdu dedykowanego dla rowerów. A przy obecnym oznakowaniu pionowym większość tych przejść jest w obrębie ścieżki.
Nie żądam cudów, a tylko zgodnego z prawem oznakowania.
Nie żądam cudów, a tylko zgodnego z prawem oznakowania.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
- Metoikos
-
- Rhetor
ozi26 pisze: Ogólnie 3/4 kolaży ma PRD w rurce pod siodełkiem.
ozi26 pisze: dwa razy kolaż
Całę szczęście , że pozostaje jeszcze 1/4 kolarzy i collage.

-
- Rhetor
Nie da się. Korzystając z pogody sprawdzałem ostatnio jak to jest... i jest dramat jakiś. zamiast ścieżek rowerowych, są zakazy jazdy rowerów, obok chodnika, który został hucznie nazwany ścieżką rowerową. Wardzała za darmo po 4 latach jest zachwycony, ale jak ktoś rzeczywiście jeździ na rowerze, to może się wkurzać.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
MST wónraT pisze:ozi26 pisze: Ogólnie 3/4 kolaży ma PRD w rurce pod siodełkiem.ozi26 pisze: dwa razy kolaż
Całę szczęście , że pozostaje jeszcze 1/4 kolarzy i collage.![]()

https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
ozi
Jak będę chciał sobie popchać dwukołowca to kupię hulajnogę.
A propos, to hulajnogą wolno przez przejście czy nie?
, a na rolkach?
Samochód stwarza ogromne zagrożenie dla pieszych na przejściu. A ciężko to przepchać samochód przez przejście?. I nie byłoby problemu z pokonaniem tytułowego rondaCiężko swój zadek zwalić z siedzenia i przeprowadzić rower

A propos, to hulajnogą wolno przez przejście czy nie?

Jest to jak najbardziej na temat bo na tym rondzie oznakowanie pionowe dla różnych uczestników ruchu wskazuje co innego, a poziome również. Nie dziwie się kierowcom, że pyszczą na mnie bo nie mają żadnej informacji, że w poprzek jest ścieżka. Ale dla rowerzystów ścieżka nie kończy się przed rondem i ona tam jest. Źle oznakowana, ale jest.
Czemu w innych miastach się da a tutaj nie?
Jadąc od szpitala do Mościc trzeba schodzić wielokrotnie z roweru! Niemożliwe, a jednak?
A taka super miała być droga dla rowerów, a zamiast tego mamy ciągi pieszo rowerowe gdzie niekiedy na odcinku 1km trzeba schodzić z roweru 3 razy bo przejazd przed ulicę jest źle oznakowany.
Jadąc od szpitala do Mościc trzeba schodzić wielokrotnie z roweru! Niemożliwe, a jednak?
A taka super miała być droga dla rowerów, a zamiast tego mamy ciągi pieszo rowerowe gdzie niekiedy na odcinku 1km trzeba schodzić z roweru 3 razy bo przejazd przed ulicę jest źle oznakowany.
Re: Rondo - Słoneczna - Starodąbrowska
No piękne dobrze, że zostały projekty :-) Zawsze można sobie wyobrazić jak się po nim jedzie :-)
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;