Oto zdjęcia z budowy i oznakowania poziomego ronda... Zrobili z tego rondo turbinowe

- sami zobaczcie:
Osobna kwestia... Dokładnie komisyjnie jednoosobowo

sprawdzałem oznakowanie nowego łącznika (w tym także omawianego ronda) i zauważyłem pewną nieścisłość. Zaraz ją omówię. Najpierw pragnę zwrócić uwagę, że wreszcie na rondzie Jana Pawła II / Błonie będzie chyba oznakowanie kierunkowe nad jezdnią (tablice nad drogą) - zwróćcie uwagę - tak od strony łącznika, jak i miasta wkopane są po dwóch stronach drogi mocowniki do słupów.
Stawiam, że to na drogowskazy, gdyż w projekcie w tym miejscu są właśnie zaznaczone tego typu tablice. Zobaczymy...
A teraz ta nieścisłość... Od kiedy DK 73 ma biec ul. Wilczą i Nowodąbrowską? Widziałem, jak tabliczka "73" zamontowana była za rondem na ul. Wilczej, a na nowym łączniku co budowało miasto takich tabliczek nie ma... Którędy ta 73 będzie przebiegała?
PS. Tablice na nowym łączniku na rondzie ul. Wilcza / DK 73 / A4, również będą zamontowane nad jezdnią. Przekazuję to co słyszałem od Drogowców, że na znakach ma się pojawić kierunek na Warszawę (z Kielcami), na autostradę mają być podane Kraków i Rzeszów, na nowy łącznik w kierunku miasta - Kraków i Rzeszów, a na ul. Wilczą - Centrum. Pożyjemy zobaczymy - tablice mają być zamontowane do końca miesiąca.