no merytorycznie też w Tarnowie jest starówkaRacjonalista pisze: i zycze merytorycznych (w końcu) dyskusji

Racjonalisto a jakie jest źródło Twojej wiedzy? Mógłbyś przytoczyć?! Bo ja np. słyszałem o zwyczajowej nazwie Starego Miasta w Warszawie, ale o Starówce Warszawskiej.Racjonalista pisze:O matko, czy Wy naprawdę nie potraficie czytać ze zrozumieniem?? Przecież napisałem wyraźnie, że w Warszawie jest Starówka, a w Tarnowie, jak już coś, jest starówka!!
Racjonalista pisze:Masz napisane, że jesteś ze Starówki, a to nazwa własna starego miasta w Warszawie. Słowo "starówka" w znaczeniu stare miasto w ogóle, pisze się z małej litery.
Pozdrawiam i zycze merytorycznych (w końcu) dyskusji
Tarnowianin od paru pokoleń
To rondo tam jest tak potrzebne jak ogień w lesie... Chociaż może chodzi o wzrost natężenia ruchu po oddaniu tych obiektówfarciarzgilmore pisze:Przecieki to takie, że wczoraj w Esce mówili, że ma ruszyć budowa tego "domu handlowego" i tenże inwestor na wybudować rondo na skrzyżowaniu ulicy Lwowskiej i Garbarskiej. Redaktor mówił tyle, że "tarnowianie będą jeździć w 2013 roku po dwóch nowych rondach". Wspomniał to co napisałem i obecnie budowane na ul. Czystej.