Pewny jesteś?MST wónraT pisze:do głosowania przez radnych daleko
Centrum Handlowe Gemini Park
-
- Rhetor
Niech mi ktoś wytłumaczy, po co do budowy/przebudowy/dobudowy sklepu zaprzęgany jest prezydent miasta.MST wónraT pisze: [16:09:02] Prezydent: Prezes Rafał Sonik rozmawiał ze mną na temat rozbudowy, przedstawiono też wstępne koncepcje w 3 wariantach.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Albowiem podlega pod niego Wydział Architektury, do którego p. Sonik będzie składał projekt zmiany sposobu zagospodarowania. Poza tym to szef miasta, w którym p. Sonik robi interesy - dobrze czasami się spotkać w cztery oczy i porozmawiać o zwiększeniu potencjału. To taki nieformalny 'dobry obyczaj'.trix pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Nieistotne jest czyje są to pieniądze, istotne że zostaną (najprawdopodobniej) zainwestowane w Tarnowie. Gdyby nie ludzie tacy jak Sonik zakupy robilibyśmy nadal na Burku, w Świcie i Zenicie. Ja tam do chłopa nic nie mam - jego kasa jego biznes. A że mu się udało? Że interes przynosi zysk? Że chce (dla miasta za darmo) kino zbudować? I dobrze. Wiem że zaraz niektórzy zaczną że po co, że dlaczego, że pewnie ktoś łapówkę wziął, że lepiej byłoby tam kapliczkę, że kino za małe, że za zielone, że w ogóle ch...jowo, no ale proszę... czy zawsze w co poniektórych musi wyłazić natura wieśniaka?
Chętnie bym się go zapytał po co, skoro prezydent podobno nie ma nic do gadania. Widać ma facet dużo czasu.ad2222 pisze:Ma pieniądze do wydania, przedstawił 3 warianty, ale nie pytał Prezydenta, który mu się podoba - po prostu pokazał mu swoje plany.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.