Centrum Handlowe Gemini Park
Z tego co się orientuję w temacie, to ośmiosalowy multipleks zajmuje stosunkowo małą powieszchnię, bo tylko około 2 000m2. Czyli zostaje nam 28 000 m2 na handel. Z tego wynika, że w Gemini przybędzie prawie 100 sklepów. Należy odjąć wszelkich operatowów spożywczych i budowlanych, bo to już jest. Do tego odpadają już obecne Rossmanny, Deichmanny i inne CCC, bo już są w Gemini. Wygląda na to, że będziemy mieć po rozbudowie bardzo dobre CHR. Ciekawi mnie tylko, czy część gastronomiczna będzie przeniesiona i powiększona.
A co będzie? Dom Handlowy?Cubaza pisze:zicc, nie chciałem tego pisać, ale to prawda. Plotki głoszą, że NewYorker przenosi się do Gemini.
W Tarnovii plotki głoszą, że już nie będzie galerii

Jeśli zaś chodzi o klocek itp to proszę nie przesadzajcie, obok Siemachy jest to drugi najładniejszy budynek w tamtym rejonie. No bo chyba nikt się nie będzie spierał że ładniejsze są 4 piętrowe prostopadłościany bloków znajdujące się obok z syfnymi parkingami dookoła każdego bloku, i kościół z plebanią oraz sporym rzędem garaży obok, no chyba że ładniejsze są te tunele foliowe zaraz obok galerii i samotny domek
zicc pisze:A co będzie? Dom Handlowy?Cubaza pisze:zicc, nie chciałem tego pisać, ale to prawda. Plotki głoszą, że NewYorker przenosi się do Gemini.
W Tarnovii plotki głoszą, że już nie będzie galerii
Z tego co słyszałem to nie - nic związanego z handlem. Ale nie powtórzę tego co słyszałem bo nie lubię plotek powtarzać.

Ravir, oczywiście, że bloki są, oględnie mówiąc, mało ładne
Ale zauważam, że jednak powoli wyrastają naokoło nich drzewa i zaczynają je przesłaniać i to jest okej. Mówię tylko, że fajnie by było jakby galeria była tak jakoś ciekawie rozplanowana, żeby w miarę możliwości były powtykane roślinki i drzewa, żeby całość - galeria i bloki - nie robiły wrażenia betonowej pustyni.
I wcale nie mówię, że galeria w obecnym kształcie jest brzydka. Jest ok. Tylko po prostu ciekawa jestem jak to dalej będzie wyglądać.
lysolek rozpędziłam się
, chodziło mi o tą zieleń, która teoretycznie rośnie na zboczu pod parkingiem zewnętrznym i ten park, który nigdy nie powstał
I jeszcze jakby gdzieś fontannę z wodą wcisnęli to byłabym już cała szczęśliwa 

I wcale nie mówię, że galeria w obecnym kształcie jest brzydka. Jest ok. Tylko po prostu ciekawa jestem jak to dalej będzie wyglądać.
lysolek rozpędziłam się

Nie wydaje mi się, aby GT zmieniło branżę. Myślę, że jak Gemini urośnie w siłę, to zarząd GT będzie musiał coś zdziałać, bo w obecnym kształcie Tarnovia nie jest szczególnie oblegana, a co dopiero kiedy Gemini wzbogaci się o kino, jeszcze lepszą gastronomię i prawie 100 sklepów + ewentualnie coś pokroju Fantasy Parku. Ciekawe kiedy możem się spodziewać nowych wizualizacji. Bardzo interesuje mnie jak będzie to wszystko wyglądało. W Bielsku docelowo Gemini będzie wyglądało tak:
Myśle, że u nas podobnie.

Myśle, że u nas podobnie.
-
- Prytan
-
- Prytan
gushman pisze:Chyba, że sal będzie mniej (media czasem się mylą). Tak ze 4-5 przecież spokojnie wystarczą. Na 8 sal to ludzi w Tarnowie i okolicy braknie.
Wydaje mi się, że w gemini tak by nie było. Stosunkowo bardzo wiele osób odwiedza to centrum. Po rozbudowie z dodatkowym kinem atrakcyjność centrum byłaby jeszcze większa. Także ilość potencjalnych widzów jest bardzo duża. Wiadomo również, że takie wielosalowe kina ściągają bardziej niż jednosalowe kina gdzieś na drugim końcu miasta.
Jedno jest pewne. Na pewno będzie tutaj więcej ludzi niż chociażby w krakowskich cinema city. Jeden mój kolega pracuje w cienema city w Krakowie. Nie ma pojęcia czy i jak opłaca się to właścicielowi. Pracował już w każdym z 4 kin cinema city w tym mieście (krócej lub dłużej) i każde z tych kin ma żenująco mało klientów ( a każde z nich ma co najmniej 10 sal). Szczególnie wybija się tutaj bonarka i plaza gdzie ludzi kupujących bilety można policzyć na palcach u jednej ręki.
Skoro istnieją (niektóre już bardzo długo) to pewnie się opłaca. Za wypożyczenie filmu płaci się % od obrotu, a dolicz jeszcze do tego 'paszę' przed wejściem na salę (popcorn, żelki, itp) - min 10-20 pln.klasyfikacja pisze:Nie ma pojęcia czy i jak opłaca się to właścicielowi.
Jak będzie CC w Tarnowie to niestety nie będę chodził do Marzenia - powód - beznadziejne fotele. Może być klima i dźwięk 10.1, ale niestety jak boli d4 po 1,5 godz seansie to zniechęca...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Kino w moim pojęciu nie generuje wielkich kosztów. Bardzo często zajmując powierzchnie w centrum handlowym nie płaci czynszu. Rozlicza się z dystrybutorami od liczby sprzedanych biletów. Wiadomo, jest sporo kosztów stałych i eksploatacyjnych, ale chyba nie są przytłaczające.
Operator, który jest przymierzany do Gemini, w miastach podobnych wielkością do Tarnowa (a i większych również) WSZĘDZIE ma najwyżej 5 sal.
A moim zdaniem to naprawdę ma małe znaczenie kto nim będzie. Fotele i popcorn wszędzie są bardzo podobne. No, nie wszędzie wymienimy punkty Payback na bilety, ale to już mała uciążliwość. 
Operator, który jest przymierzany do Gemini, w miastach podobnych wielkością do Tarnowa (a i większych również) WSZĘDZIE ma najwyżej 5 sal.

Weźcie pod uwagę, że można zrobić 8 sal, kilka dużych a reszte małych. Majac więcej nawet małych sal mamy różnorodność - dodać do tego ludzi z okolic Tarnowa - ta różnorodność przyciągnie ludzi. Będzie sie opłacało przyjechać na zakupy i do kina za razem. Bogaty repertuar + ogromna gleria to wielki atut.
No i pamiętajcie o jednym : NAJWIĘKSZE osiedla o rzut kamieniem - ludzie z okolicznych osiedli spokojnie zapełnią kino, dlatego 8 sal ma sens. To nie jest galeria na "zadupiu" ale obiekt położony w samym środku ogromnego osiedla.
No i pamiętajcie o jednym : NAJWIĘKSZE osiedla o rzut kamieniem - ludzie z okolicznych osiedli spokojnie zapełnią kino, dlatego 8 sal ma sens. To nie jest galeria na "zadupiu" ale obiekt położony w samym środku ogromnego osiedla.
9000 ml A Rh-