nowe centrum handlowe

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

Ciekawe jak to wpłynie na już istniejące centra: Gemini i Tarnovia :P W Tarnovii już jest pusto, w Gemini ilość wolnych lokali też dosyć duża - a to chyba nie jest najlepszy znak :/
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Wygra ta galeria, która przyciągnie rozrywką. W większych miastach działa to tak, że przyjeżdża cała rodzina, dzieci idą do kina/na kręgle a rodzice na zakupy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Imlazy kiedy tylko jestem w Gemini jest pełno ludzi, i nie mówię o weekendach bo to już inna baśń :P W Tarnovii jest gorzej, ale ludzi też zawsze sporo jest. Widać inwestor wie co robi :) Widziałem wczoraj galerie jaką budują w Rzeszowie w miejsce hotelu Rzeszów - robi wrażenie :)

Gushman thx :)

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Projektowało obiekt znane wrocławskie biuro projektowe R2. Niektóre ich obiekty są naprawdę udane. A z tą powierzchnią to trochę jest mydlenie oczu. Bo w końcu to będzie 35 tyś + 22 tyś czy w tych 35 tyś 22 zajmie handel.

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Z tekstu idzie wywnioskować,że te 22 tyś metrów będzie oddzielnym kompleksem w którym znajdą sie markety wielkopowierzchniowe.Spożywkę ,o ile się tam znajdzie umieszczą pewno w budynku galerii.
Takie rozwiązania często się w innych miastach stosuje,ot choćby warszawskie Janki.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

wejss, może jestem marudą, ale jakoś nie wierzę w coś lepszego niż klocek obłożony jakimiś płytami i ew. szkłem.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Coś czuję że Galeria za Nowym Szpitalem nie ma żadnych szans z Gemini a i z Tarnovią może przegrać. Nie widzę specjalnie atrakcyjnych najemców poza Decathlomen, a to zdecydowanie za mało. Gemini ma już renomę i rzeszę oddnych klientów i raczej pozostanie numeren 1, Tarnovia ma lepszą lokalizację... ale zobaczymy

Wszystko wskazuje na to że będzie budowane to:
http://www.ab-projekt.com.pl/#/pl/projekt/34/

Tylko nieco zmienione

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Myślę, że nawet bez zmian takie będzie, a co do lokalizacji. Myślę, że mimo wszystko ma lepsze niż GT, bo przy DK 4 i 73, duży ruch, ponadto łatwo dojechać autobusem pod szpital i bez problemu piezo dojęś do obiektu. Liczę na to, że będzie to dobrze zkomercjalizowany obiekt. Dobrzeby było, żeby zawierał lepiej zaoparzony H&M :P

wejss
Rhetor

Goscinny pisze:wejss, może jestem marudą, ale jakoś nie wierzę w coś lepszego niż klocek obłożony jakimiś płytami i ew. szkłem.
Szczerze powiedziawszy to ja też.

wejss
Rhetor

Ricardo pisze:Wszystko wskazuje na to że będzie budowane to:
http://www.ab-projekt.com.pl/#/pl/projekt/34/
Ni jak ma się to biuro projektowe do tego, które jest na tablicy informacyjnej.

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Ciekawe czemu jeszcze wizualizacji nie umieścili. GT i GP miały rozgłos i wizualizacje projektu jeszcze przed rozpoczęciem inwestycji.

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Stradie pisze:Ciekawe czemu jeszcze wizualizacji nie umieścili. GT i GP miały rozgłos i wizualizacje projektu jeszcze przed rozpoczęciem inwestycji.
Może myć taż,że uprzątną teren i zwiną sprzęt.Jak by ktoś pytał inwestycja rozpoczęta,a to że wybudują za X lat to już inna sprawa.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Jeśli w umowie jest zapis o rozpoczęciu budowy, to będzie jak mówisz. Jeśli jest zapis o terminie zakończenia, to będą robić.

ODPOWIEDZ