Remont fontanny na Placu Popiełuszki

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Znowu będzie że narzekam, ale zupełnie inaczej wyobrażałem sobie tę fontannę.......
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

trix pisze:Znowu będzie że narzekam, ale zupełnie inaczej wyobrażałem sobie tę fontannę.......
zreszta jak i wszystko inne :lol:

trix
Rhetor

Nie no poważnie, więc ile ona kosztowała ??:>.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Inter Maks informuje...
Więc otwarcie dopiero na wiosnę.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

I DOBRZE. Postąpiono całkiem słusznie - jak by temperatura była dodatnia to można by "puścić" wode i otworzyć. A tak - na Wiosnę będziemy mieli otwarcie.
Nie ma co otwierać na siłę.
9000 ml A Rh-

trix
Rhetor

Już po wyborach więc chłopaki moga zluzowac. Jeszcze dzisiaj coś tam ktoś przycinał. Ciekawe jak to bedzie wyglądać końcowo. Póki co jaki pisałem szału niema, a jest to wręcz brzydkie.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

trix pisze:Póki co jaki pisałem szału niema, a jest to wręcz brzydkie.
Czy brzydkie to już rzecz gustu. Przyglądałem się temu ustrojstwu i gdy będzie w pełni oświetlone, dołoży się strugi wody to może to wyglądać zupełnie fajnie.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

BIGer, ale tam nie ma być strug wody :) i to jest najlepsze w tym wszystkim.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Goscinny, uważniej czytaj. Kilka postów powyżej podałem link do artykułu w Inter Maks.
Przeczytaj tytuł tego artykułu. I to jest najlepsze w tym wszystkim :)
BIGer
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

BIGer, Jeśli będzie tryskać, to nie ma wyjścia ale będzie to robić na bazalt, a co za tym idzie całość będzie w wodzie, co mnie się osobiście podoba.
Jednak czytając inne opisy wynikało z tego, że dno będzie jednak suche, ale w takim wypadku ta woda tryskać nie ma gdzie, chyba, że wewnątrz tego "słońca".
Słucham tego Kaczanowskiego i z jego wypowiedzi wynika, że jednak będzie to sucha fontanna :)

trix
Rhetor

BIGer pisze:Czy brzydkie to już rzecz gustu.
Dlatego napisałem: póki co :). Poczekamy do wiosenki i zobaczymy :).

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Sam pomysł fontanny bardzo mi się podoba, a czy uzyskany efekt mnie nie zawiedzie na to trzeba poczekać do uruchomienia. Kostka bazaltowa raczej nie będzie sucha zwłaszcza w centrum fontanny ale nie będzie tam też warstwy wody - to co wyleci z fontanny od razu będzie spływać / wsiąkać.
Inną sprawą jest umieszczanie fontanny "im. Ks. M. Heller'a" na skwerze Ks. J. Popiełuszki. Trzeba by pomyśleć o zmianie nazwy skweru :)
BIGer
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

BIGer, z Bogiem chcesz walczyć? :)
A tak serio, to w końcu na placu Kazimierza masz pomnik Mickiewicza i jest ok.
A fontanna która z założeniu jest sucha, chyba, że coś się wychlapie jest na poziomie trawiastego boiska do koszykówki.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Jak usłyszałem, że w Łodzi mają fontannę za coś koło 17 milionów zł, to się przestałem dziwić, że Kropiwnickiego wywalili ze stolca. Poza tym Łódź ma teraz najsłynniejszą waginę w Polsce. :)

Obrazek

Także może ta nasza wcale nie jest taka "niegospodarna"?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

gushman pisze:Poza tym Łódź ma teraz najsłynniejszą waginę w Polsce. :)
Rzeszów tak łatwo się nie podda ;)

ODPOWIEDZ