Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie
-
- Prytan
-
- Rhetor
LordRuthwen wczoraj jechałem na Wolę Rzędzińską tradycyjną drogą - Gumniska - Okrężna - Marusarz i... pierwszy raz spotkałem się z czymś takim: korek od ronda Lwowska - Okrężna - Marusarz aż do Okrężnej, jakieś 100 metrów za Delikatesami
Na samej Okrężnej, by dojechać do ronda, trzeba było czekać 20 min 

Puki jeszcze działają światła w Ładnej, a ktoś chce dojechać do A4 z okolic DK 73 (Pilzno itd.), a także chce ominąć bardzo zakorkowany odcinek Jana Pawła II - Słoneczna - Lwowska, proponuję takie rozwiązanie (dla pojazdów osobowych):
Ładna - skręt na Wolę Rzędzińską - za HSG, w Woli Rzędzińskiej pierwsza droga asfaltowa w lewo - skręt w prawo i za wiaduktem kolejowym w lewo na ul. Orkana - w samym Tarnowie skręt w prawo na ul. Marii Dąbrowskiej i potem ul. Ablewicza do Jana Pawła II. W II stronę odwrotna kolejność
Dalej o 3 km.
Przy takim korku, polecam.
Mało profesjonalnie, ale naznaczone

Ładna - skręt na Wolę Rzędzińską - za HSG, w Woli Rzędzińskiej pierwsza droga asfaltowa w lewo - skręt w prawo i za wiaduktem kolejowym w lewo na ul. Orkana - w samym Tarnowie skręt w prawo na ul. Marii Dąbrowskiej i potem ul. Ablewicza do Jana Pawła II. W II stronę odwrotna kolejność

Przy takim korku, polecam.
Mało profesjonalnie, ale naznaczone

Bo narodowi trochę brakuje pomyślunku - przez węzeł Tarnów Zachód prawie nikt nie zjeżdża - oprócz miejscowych.
A co do tego objazdu, od Orkana do Ronda to już jakoś idzie, nie wiem, czy jest sens nadkładać tyle przez Wolę, wystarczy sama ulica Dąbrowskiej
ku wątpliwej uciesze mieszkańców mieszkających tamże.
A co do tego objazdu, od Orkana do Ronda to już jakoś idzie, nie wiem, czy jest sens nadkładać tyle przez Wolę, wystarczy sama ulica Dąbrowskiej

Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl