Osoba odpowiedzialna za koordynację ( a raczej jej brak ) już nie pracuję ani w Bmirze ani w Tzdmie bo jednego i drugiego już nie ma.
Od siebie dodam , że w szufladach istnieje opracowanie ( nie projekt) koordynacji radiowej przez GSm oraz alternatywnej kablowej - dotyczące połączenia trzech sterowników tego samego typu na JP II. Sterowniki w krótkim czasie za naprawdę niewielkie pieniądze mogą być szybko wyposażone w modemy GSM, modemy WAN-dla potrzeb wymiany danych o stanie grup i detekcji między sterownikami i oprogramowane do monitoringu pracy w systemie np. Epics ( ponieważ są to sterowniki firmy Aster IT ) , które pracują w tym systemie koordynacji . System ten jak już pisałem we wcześniejszych postach istnieje juz w Tarnowie na skrzyżowaniach Lwowska- Starodąbrowska i Kołłątaja -Starodąbrowska ale tam również potrzebny jest updeit programu koordynującego bo działa fatalnie. c.d.n.
No więc Ja Wielki

Przy programie stałoczasowym jest to możliwe i sam proponowałem TZDM takie rozwiązanie pod koniec roku ( nie mieli pieniążków) UM dowiedział się o tym dopiero tydzień temu ( ale boję się ,że nic z tego nie wyjdzie choć zaoferowałem , że zamontuje je za darmo a jak będą mieli pieniążki to odkupią ) nie wierzę w to.
Przy sygnalizacji acyklicznej jest to rozwiązanie bez sensu z wyjątkiem czerwonego i zielonego dla pieszych ( ale upływający czas nie może mieć nic wspólnego z odliczaniem sekundowym )
Dla pojazdów przy pełnej acyklice ( sprawnie działającej i przy przepustowości drogi - co jest w Tarnowie prawie niemożliwe ) będą przekłamania i zmiany czasów na wyświetlaczach co spowoduje niepotrzebny chaos i nerwy u kierujących.