Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Dlaczego babola? Jeżeli uda się to ładnie wtopić w architekturę rynku (elewacja pasująca do kamienic od strony rynku plus oszkolony dach i ewentualnie ściana od Wielkich schodów) to takie miejsce jak najbardzej może mieć sens. W zimie gdy rynek jest martwy to możliwość posiedzenia w cieple i zieleni to może być atrakcją. To przejście ogródkami kamienic od południowej strony to też dobry pomysł. Pozostaje oczywiście kwestia wykonania i to, że wyjdzie jak zwykle.
Gdyby było zapotrzebowanie rynkowe na mieszkana na rynku to one by tam powstawały. Ale bez dużego projektu renowacji tego obszaru (i przeniesienia mieszkańców z lokali socjalnych/komunalnych) na to szans nie ma. Pozostawienie tego natomiast właścicielowi oznacza, że prawdopodobnie przez długie lata będą tam rosły brzozy na dachu.
Gdyby było zapotrzebowanie rynkowe na mieszkana na rynku to one by tam powstawały. Ale bez dużego projektu renowacji tego obszaru (i przeniesienia mieszkańców z lokali socjalnych/komunalnych) na to szans nie ma. Pozostawienie tego natomiast właścicielowi oznacza, że prawdopodobnie przez długie lata będą tam rosły brzozy na dachu.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Mówisz o takim wtopieniu w architekturę jak ta szklarnia na Wałowej koło baszty? Jak już to widzę to np. jak Kopalnię Kawy we Lwowie : https://lviv2016.wordpress.com/2016/04/ ... rousel-710defekator pisze: ↑24-09-2020, 09:04Dlaczego babola? Jeżeli uda się to ładnie wtopić w architekturę rynku to takie miejsce jak najbardzej może mieć sens. W zimie gdy rynek jest martwy to możliwość posiedzenia w cieple i zieleni to może być atrakcją. To przejście ogródkami kamienic od południowej strony to też dobry pomysł. Pozostaje oczywiście kwestia wykonania i to, że wyjdzie jak zwykle.
"Czyli pozostawiając tę główną ścianę od strony Rynku, zrobić wnętrze na kształt zimowych ogrodów."
Jest nawet mowa o tym w artykule. Coś w ten deseń co wkleiłeś. Jeżeli to byłaby zwykła "szklarnia" to oczywiście masz rację - wyszedłby koszmarek.
Jest nawet mowa o tym w artykule. Coś w ten deseń co wkleiłeś. Jeżeli to byłaby zwykła "szklarnia" to oczywiście masz rację - wyszedłby koszmarek.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Wstępne założenie wydaje się ciekawe. Na pewno lepsze to nic obecne wiszące ogrody.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Miasto nie ma pieniędzy na podstawowe funkcjonowanie, dług urósł do rekordowych wartości a Ciepiela zafunduje nam szklane domy. Igrzyska trwają
Ostatnio zmieniony 24-09-2020, 11:17 przez wejss, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie wyciska kasę z MPEC.
Sesja RM jak raz jest ciekawa.
Sesja RM jak raz jest ciekawa.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Z tego co słyszałem, to kasę na to wyssa ze spółek miejskich. Co tam, że spółki będą musiały brać kredyty na inwestycje - ważne, że powstanie jakiś koszmarek z marzeń sennych prezydenta miasta.
Czy takie wydatkowanie pieniędzy nie podchodzi pod działanie na szkodę mieszkańców?
Czy takie wydatkowanie pieniędzy nie podchodzi pod działanie na szkodę mieszkańców?
-
- Rhetor
Niem dlatego, że ogród zimowy jest właśnie dla nich.
Poza tym sama idea ogrodu zimowego nie jest zła, pozostaje za to kwestia wykonania oraz tego na jakich zasadach miałoby to później funkcjonować.
A co do MPEC-u, no nie mogłem się powstrzymać
Obrazek znaleziony w internetach
Poza tym sama idea ogrodu zimowego nie jest zła, pozostaje za to kwestia wykonania oraz tego na jakich zasadach miałoby to później funkcjonować.
A co do MPEC-u, no nie mogłem się powstrzymać
Obrazek znaleziony w internetach
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Po tym, co wyczynia miasto, to możliwe, że to nie obrazek satyryczny.
Mam pytanie, po co robić drogę betonową żeby po kilku latach łatać ją asfaltowo?
-
- Rhetor
Bo można :-)
Przecież i tak za to nikt nie odpowie, więc po co się starać.
Przecież i tak za to nikt nie odpowie, więc po co się starać.
O kurde. Gdzie to takie kwiatki?
-
- Archont
Westerplatte i Marynarki Wojennej. Łączenia na tej drodze gdzieniegdzie się pozapadały to powycinali takie kawałki i zalali asfaltem. Takich miejsc jest dużo więcej.
No to dobrze - zróbmy to z betonu i czekajmy minimum kilka dni żeby puścić ruch w tym miejscu.
Takie miały być te drogi betonowe niezniszczalne.