Ale tak przy okazji, skoro o logotypie mowa, nasunęła mi się myśl...
Gdzie jest logo naszej hali na elewacji? Był konkurs, którego jednym z wymogów była wizualizacja logo na elewacji. Ba, gdzieś czytałem wypowiedź Prezydenta, ze hala będzie iluminowana wraz z logo (czy coś koło tego).
A jaki jest stan na dzień dzisiejszy ?!
Czyżby to działało tylko z nazwą "Tarnów Arena"? A skoro jest "Arena Jaskółka Tarnów" to już nie wypada?
Ps, zastanawialiśmy się kiedyś, co z konkursem na logo, skoro zmieniła się nazwa.
Oto prosty przykład co:
zostawiono nazwę "Arena Tarnów" - chociaż wygrała praca "Tarnów Arena", i dopchnięto "Jaskółkę" (kolorem niebieskim na granatowym tle) uzyskując "Arena Tarnów Jaskółka" - czyli nazwę, która, choć oficjalna, to zbyt długo się nie utrzymała. Nie przeszkadza to jednak w jej ekspozycji wokół parkietu. (patrz lewy dolny róg zdjęcia)... Wszystko na opak... Jestem daleki od teorii spiskowych, ale w świetle zamieszania z nazwą, jest taka mała myśl, że to nie jest przypadek... Pewnie zrobili te napisy, zanim Radni wybili Prezydentowi pomysł z nazwą "Tarów Arena Jaskółka". Ale co to za argument?
I nie chodzi o to, że się czepiam. Mnie wszystko jedno, co tam jest napisane. Chodzi o to, że był konkurs, wybrano zwycięską pracę, zapłacono, a i tak korzyść z tego taka, że logotyp jest nie w pełni wykorzystany, albo co gorsza niezgodny z nazwą obiektu...

(foto https://gazetakrakowska.pl/arena-tarnow ... d/40388725" onclick="window.open(this.href);return false;)