ad2222 pisze:I pierwsza "Jaskółkowa" wtopa - sektory P10 i P11 (nie wiem jak inne, ale te na pewno) mają numery miejsc rozpoczynające się od 3. Wszystko było by super, gdyby dystrybucja biletów o tym wiedziała... Niestety, sprzedali o 2 miejsca więcej w każdym rzędzie. Podejrzewam, że te miejsca nr 1 i 2 zlikwidowali kosztem poszerzenia schodów, ale powinni przekręcić siedzenia tak, żeby zaczynały się jednak od nr 1, i kończyły o dwa nr wcześniej.
Dodatkowo te poszerzone schody proszą się o wypadek - jak nie teraz, to w najbliższym czasie. Jakaś poręcz na środku wręcz aż się prosi o zamontowanie.
Sama hala dość przyjemna, z potencjałem. Nagłośnienie (byliśmy wczoraj na koncercie świątecznym) - na początku fatalne, po 2-3 kawałkach na tyle dało się poprawić, że nie było problemów z echem z drugiego końca sali.
Poręcz znowu spowodowałaby ograniczenie widoczności przy imprezach sportowych, a znowu nie jestem przekonany, czy poręcz w świetle schodów (na środku) jest dopuszczalna.
Ale fakt, schody są szerokie i strome.
Ale stromizna trybun ma też swoje dobre strony, mianowicie widoczność. Jest bardzo dobra.
Ale ich szerokość zapewne wynika z tego, że cała komunikacja tych sektorów jest prowadzona od dołu, od strony parkietu, podczas gdy pozostałe mają inne rozwiązania.
Ps, patrzę teraz na system sprzedaży biletów na ręcznych. Tu jest w porządku. Numeracja w sektorach P10 i P11 rozpoczyna się od "3", a w sektorze P12 od "2".