A Sandecja czy Tarnovia radzą sobie świetnie

za to duże sieciówki mają się doskonale np:
http://www.parkiet.com/artykul/898476_L ... robku.html
Więc chodzi tylko o kasę !!! Ale tym tokiem myślenia daleko nie zajadą !!!gushman pisze: PS Myślisz bobasek, że udałoby się stworzyć analizę mocno uzasadniającą stworzenie trzeciego (!) marketu budowlanego niemal w jednym miejscu w Tarnowie?
W GT jest Scan i Neckermann, może bali się konkurencjiBaxon pisze:Mali nie mają zupełnie czego szukać w takich centrach. Ja chciałem otworzyć w GT biuro podróży i powiedzieli mi, że już jedno ma zarezerwowaną powierzchnie i drugiego nie będzie, a rzeczywistość jednak okazała się inna. Jeśli dobrze widziałem, to na parterze są dwa biura, więc wygląda na to, że w moim przypadku zadziałała preselekcja - nic im nie mówiła nazwa, to mnie olali. Cóż nie płaczę z tego powodu ;0
No tak tylko należy wziąźć pod uwagę że Rybnik to część ponad pół milionowej konurbacji ROW a z tego co się orientuję to w pozostałych miastach ROW-u (Jastrzębiu, Raciborzu, Żorach, Wodzisławiu, Pszowie, Radlinie i Rydłtowach) nie ma za bardzo tego typu obiektów...JakubSłodki pisze:W temacie galerii bardzo ciekawie wygląda Rybnik. Miasto niewiele większe od Tarnowa (ok 140 tys mieszkańców) a w obrębie rynku, są aż dwie galerie handlowe. Plaza i Focus. Przy czym, odległość od narożnika rynku do wejścia do Focusa to ok 50 m, natomiast wejscie do Plazy nie znajduje się dalej niż 300 metrów od rynku. Obie galerie są naprawdę bardzo blisko siebie. Jeśli idzie o wielkość, to obie można porównać do naszej Galerii Tarnovia. Focus jest może troche większy, Plaza mniejsza (przynajmniej jesli idzie o ilość sklepów, czy powierzchnię przeznaczoną pod sklepy). I co ciekawe, w obydwu galeriach jest dość spory ruch. Fakt faktem, bywam tam tylko w weekendy i nie wiem jak jest w ciągu tygodnia, ale w piątki wieczór, soboty czy niedziele ruch tam jest naprawde duży. I najważniejsze wg mnie: każda z galerii ma swoje kino: w Plazie jest Cinema City(8 sal), w Focusie MULTIKINO (7 sal). I naprawdę tam się to jakoś kręci, widać dużo ludzi w środku, na stoiskach też nie wygląda to źle. No i to nie są jedyne centra handlowe w mieście. Jest jeszcze Galeria Śląska (troche większa od naszego Carrefoura), jest normalne Makro, jest Media Markt, duże Tesco, jakieś Praktikery czy inne Obi. A miasto jest niewiele większe od naszego.
O szkurcze, a myślałem ze to galeriankiDorota1975 pisze:aczkolwiek bez szaleństw; przy wejściu i tuż przy schodach prowadzących na parking siedzą młode dziewczyny i liczą wchodzących do GT