może ma ktoś coś do polecenia

1. max do 1500PLNRavir pisze: Tak na serio Napisz :
1. JAKĄ kwotę Chcesz przeznaczyć
2. W jakim terenie Masz zamiar jeździć
3. Jaki Rozmiar kół 26 czy 28 cali - wynika z z punktu 2
4. Jaki Masz wzrost
Na allegro można znaleźć niektóre zeszłoroczne modele... Tylko nie jestem do końca przekonany odnośnie kupowania roweru poprzez internet...Ravir pisze:Z rozmów ze sklepami wynika, że zeszłoroczne modele "wyszły" a raczej wyjechały
MSZ tarcze do Cross'a to zbędny gadżet. Ładnie błyszczą w słońcu i tyle.Ravir pisze:dołożenie tarcz hydraulicznych
w tym sęk że ja nie mam tych 1500Ravir pisze: jeśli możesz do posiadanych 1500 zł rozważyć kredyt to polecał bym Ci następującą opcję :
BR-M416 to nie jest przypadkiem "mechanik"?Ravir pisze:najtańsze tarcze M416 w moim starym rowerze NIE zapowietrzyły się NIGDY, a klocki wymieniałem raz na ROK - i robiłem to SAM - tak prosta to była czynność, koszt kompletu to 15 zł na koło.
Nie widzę związku... no chyba, że jak schudniesz o kilogram i jednocześnie zamontujesz do roweru v-brake (taka jest prawidłowa pisownia) zamiast tarcz, to jesteś 1,5kg do przodu.Ravir pisze:Po za tym więcej da zrzucenie 1 kilograma ciała
Może oponę zblokowałeś, dostałeś uślizg boczny i tragedia gotowa. Mokra trawa bywa zdradliwa i ważniejsza jest w takim przypadku nie siła hamowania ale dobra modulacja hamulca.Ravir pisze:była rosa - zaczałem hamować i zaliczyłem dzwona
Zarówno 18" jak i 19" będzie ok. Mnie przy tym samym wzroście wychodzi rozmiar ramy 18.5"Eredhel pisze:176cm... i po różnych dziwnych pomiarach, różnie mi wychodzi... bo powinienem raz brać ramę 18" a z innych znów 19"