Narty narty ;)
Widziałem w Parku Strzeleckim oślą łączkę, pod Marcinką też swego czasu była (vis a vis basenu), generalnie każdy niewielki spadek za taką oślą łączkę może robić. Pytanie tylko jest jedno - czy to ma sens? Tzn 'pierwsze kroki' czyli załozenie butów, nart, danie do rąk kijków - to i owszem, ale to bardziej po płaskim, niech się dziecko nauczy, że ma na sobie tyle rzeczy, i to długich i dziwnych. Natomiast sama nauka jazdy na nartach, czyli zjeżdżanie w dół bez upadków - to już raczej bym zainwestował w instruktora. Obydwoje z żoną jeździmy dobrze na nartach, ale naukę jazdy córki scedowaliśmy na instruktora - i to nie z braku chęci czy czasu - ale po prostu ktoś musi umieć to dziecko nauczyć jeździć - nie wystarczy popchnąć go z górki i powiedzieć 'skręcaj!'.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
szukam chetnych na kurs na pomocnika instruktora. kurs jest organizowany na lubince w dniach 8-14 lutego i potrzebne jest przynajmniej pare osób by kurs sie odbyl.
wiecej info na www.lubinka.com . tylko 350zl!! korzystajmy poki jest okazja
wiecej info na www.lubinka.com . tylko 350zl!! korzystajmy poki jest okazja
A czy Miasto Tarnów nie chciałoby powrócić do idei małego wyciągu orczykowego na Marcince, na terenach Miejskiego Parku Kultury i Wypoczynku? Świetna zabawa dla maluchów, młodzieży szkolnej - przy okazji podszkoliliby się w jeździe na nartach 
Co do warunków śniegowych. Możecie się śmiać lub nie, ale odkąd jeżdżę na nartach dziś byłem pierwszy raz na Lubince
i zostałem mile zaskoczony, warunki bardzo dobre.

Co do warunków śniegowych. Możecie się śmiać lub nie, ale odkąd jeżdżę na nartach dziś byłem pierwszy raz na Lubince

Ja na Lubince jeszcze nie bylem ani razu. Natomiast wybieram sie jutro z rana ponownie na Słotwinę. Fajnie tam i mozna po zjezdzie odpocząć na krzesełkowym wyciągu;]
PS. Stoczek dziecięcy, dla początkujących. Od dłuzszego czasu uważam, że wskrzeszenie wyciągu na Marcince to super pomysl na zwiekszenie aktywnosci ludzi w mieście i atrakcyjności w regionie. Jest w samym Tarnowie mnóstwo ludzi, ktorzy na nartach nie jezdzą bo nie umieją a dodatkowo sceptycznie podchodza do tematu bo nie mają w pobliżu mozliwosci nauki - Lubinka dla nie jednego lenia to za daleko ale już Góra św. Marcina jest w zasięgu ręki... i miejskim dojedzie, co może zachęcić do spróbowania.
Kto wie, może by w Tarnowie zrodziła sie gwiazda pokroju Bronislawa Czecha, Heleny Marusarz, Douga Coombs'a albo Alberta Tomby ;D
PS. Stoczek dziecięcy, dla początkujących. Od dłuzszego czasu uważam, że wskrzeszenie wyciągu na Marcince to super pomysl na zwiekszenie aktywnosci ludzi w mieście i atrakcyjności w regionie. Jest w samym Tarnowie mnóstwo ludzi, ktorzy na nartach nie jezdzą bo nie umieją a dodatkowo sceptycznie podchodza do tematu bo nie mają w pobliżu mozliwosci nauki - Lubinka dla nie jednego lenia to za daleko ale już Góra św. Marcina jest w zasięgu ręki... i miejskim dojedzie, co może zachęcić do spróbowania.
Kto wie, może by w Tarnowie zrodziła sie gwiazda pokroju Bronislawa Czecha, Heleny Marusarz, Douga Coombs'a albo Alberta Tomby ;D