Odszczekuję to co mówiłem przed sezonem że składem I ligowym ekstraklasy nie zwojują... myliłem się Słoniki okazują się czarnym koniem

:-)
patryk25 pisze:co Unia Tarnów Korzenie Zapuściła w III Li

ga
Odczep się od Jaskółek, jakby była kasa to by była II liga taka prawda i tak super że potrafią praktycznie samymi wychowankami tak dobrze grać w III lidze, teraz ważne żeby chłopaki utrzymali się bo jest reforma i zostaje tylko pierwsze 6-8 drużyn... na razie są na dobrej drodze w kontakcie nawet z drugim miejscem.... niestety liderujące KSZO Ostrowiec Św. trochę uciekło.
Obiektywnie i na chłodno rzecz biorąc (odrzucając subiektywną słabość do Jaskółek) mam wrażenie że wytworzył się nam teraz dobry klimat na piłkę, sukcesy Termaliki mogą spowodować napływ młodzieży do dobrze prowadzonych szkółek Unii czy Tarnovii, uważam też że Termalika powinna odławiać tych utalentowanych z naszego regionu i tym samym wszyscy będą zadowoleni... Unia i Tarnovia bo zarobią na sprzedażach i ekwiwalentach za wyszkolenie no i będą mieć większy narybek w szkółce co powinno przełożyć się na ich wyniki, a w Termalice będzie więcej piłkarzy stąd z którymi będą utożsamiać się kibice, i będą tańsi :-), projekt mierzony na lata, ale taki system może zadziałać i to z korzyścią dla całego regionu, nie łudźmy się... ci chłopcy i tak by w naszych klubach nie zostali, a tak przynajmniej zostaną w Tarnowie