Obawiam się jednak, że po pierwszej niespodziewanej przegranej pod koniec sezonu buki wycofają zakłady na ich mecze.

Art. 13
13.1 Drużyna klubu, która przed rozpoczęciem lub w czasie trwania rozgrywek mistrzowskich danej klasy zrezygnuje z dalszego uczestnictwa, zostanie przesunięta w następnym cyklu rozgrywek o dwie klasy niżej.
Nie dostaniesz licencji grasz dalej w I lidze, tylko jakich piłkarzy Ci żal? Przecież oni dostają dobre pieniądze, nie aż takie jak zawodnicy Azoty Tauron, ale źle im nie jest, jak byłoby inaczej to mogą iść do innego klubu się realizować, przecież żaden z nich nie jest związany z tym miejscem, klubem, stadionem, ani publicznością....PrzemczaN pisze:Owszem, Niecieczy nie jest potrzebna kasa, tylko w Polsce robi się ogromny problem jeśli drużyna zajęła 1 miejsce i z różnych przyczyn (infrastruktura, finanse) odmawia awansu. Jest degradacja i to chyba o 2 klasy, jakieś kary itp. Dlatego wychodzi na to, że lepiej oddać mecze, nawet nie biorąc za to ani grosza i za rok grać sobie dalej w tej samej klasie, niż grać fair do końca, bo jak cię nie stać awans to ci jeszcze dokopią. W takich sytuacjach najbardziej mi szkoda piłkarzy, bo mogliby pokazywać pełnię możliwości do końca, a tak w dużej mierze mają "słabą końcówkę sezonu". Nie wiem jakie są ich plany na ten sezon, zobaczymy pewnie gdzieś w połowie rundy wiosennej.
Sugerujesz, że gdyby przyszedł do jakiegokolwiek zawodnika UT menago i powiedział - stary, od jutra grasz za pieniądze w jakimś-tam 1-2-3 ligowym klubie, to ten zawodnik powiedziałby 'nieee, stary, jestem obywatelem miasta Tarnowa, znam swoje obowiązki, będę grał w UT za darmo'?extremal pisze: przecież żaden z nich nie jest związany z tym miejscem, klubem, stadionem, ani publicznością
Jakby miał możliwość rozwoju to czemu nie. Tylko musiałyby być to dobre warunki, aby się zdecydować na ewentualną przeprowadzkę, porzucenie pracy czy studiów. W Niecieczy grają zawodowi piłkarze za duże pieniądze, u nas miejscowi gracze.ad2222 pisze:Sugerujesz, że gdyby przyszedł do jakiegokolwiek zawodnika UT menago i powiedział - stary, od jutra grasz za pieniądze w jakimś-tam 1-2-3 ligowym klubie, to ten zawodnik powiedziałby 'nieee, stary, jestem obywatelem miasta Tarnowa, znam swoje obowiązki, będę grał w UT za darmo'?extremal pisze: przecież żaden z nich nie jest związany z tym miejscem, klubem, stadionem, ani publicznością