Ja natomiast już bardziej zmobilizuje się do poszukiwania informacji

niby znalazłem co nieco w necie, ale są to jedynie punkty zaczepienia do bliższego rozwinięcia tych tematów. Poszukam jeszcze czegoś w necie, popytam się co niektórych osób a zwłaszcza znajomych Przewodników. Sądzę że będą mieli coś w tej kwestii do powiedzenia tym bardziej że niedawno oprowadzali po Tarnowie. Może mają jakieś materiał, ciekawe informacje
W ogóle proponuje, żeby prowadzić to w taki sposób, aby każdy kto znajdzie informacje, zdjęcia itp. postarał się uzyskać na dany temat/ciekawostkę jak najwięcej informacji i zredagował artykuł tak aby rzuf miał już jakiegoś gotowca na wrzucenie na stronkę
Natomiast jak ktoś chciałby się podzielić jakimiś materiałami do opracowania to przekazać także do rzufa a ten albo sam coś postara się rozwinąć albo da temat innym którzy byliby chętni do zredagowania, uzupełnienia itp. danego tematu.
Chodzi o to, żeby nie było tak, że ktoś prześle do rzufa info. np. typu:
legenda głosi, że pod ruinami zamku na marcince są ukryte tunele podziemne i koniec. Tylko rozwinął ten temat, dlaczego niby są tam te tunele, skąd są te pogłoski, może zrobił jakieś zdjęcie zamku itp. i opracował gotowy artykuł na ten temat.
Myślę, że rozumiecie o co mi chodzi, choć zamotałem troszkę