Polska edycja monopoly - Tarnów na planszy!

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Myślę, że to raczej brak stałości w innych miastach - zagłosowali 1-2 razy, potem pozapominali. Żeby tylko nie było na końcu masowego ataku, bo przy takiej Warszawie to idziemy na dno z kretesem...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Przez niedziele odrobiliśmy ok 0,08% do pozycji nr 8. Faktycznie mamy szanse przegonić Warszawę

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Zarobi firma Monopoly hahha Ona już tyle zarobiła, że śmiesznie to brzmi. Patrzcie ile Tarnów na tym ZYSKA, a nie ile Monopoly zarobi.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Pzet
Prytan

Post autor: Pzet »

Poza tym Monopoly jest bardzo znaną marką (chyba na równi ze Scrabble). Przecież gdyby chodziło o jakąś nową, nieznaną nikomu grę, to pewnie nikt by się tym tak nie ekscytował.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ja to tam traktuję jako zabawę a nie patrzę przez pryzmat ile zarobi producent Monopoly. Fajnie, że ludzie się zebrali i pokazują wiekszym miastom, że mały też potrafi.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Goscinny pisze:Fajnie, że ludzie się zebrali i pokazują wiekszym miastom, że mały też potrafi.
Czyli oprócz dobrej zabawy to też dobra lekcja na utożsamianie się z miastem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Ludzie codziennie pocztę i fejsa sprawdzają a oddanie głosu to już problem.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

@ Kuba: pomyślałem dopiero po napisaniu posta, że my to w sumie jedno podwórko :)

@ starówka: przyznać musisz, że nie jest źle jak na taki zryw.
Dzieje się coś fajnego a czy może być lepiej ? - pewnie mogłoby być, ale wtedy trzeba by pochylić się dłużej nad samą informacją i jej konstrukcją, kanałami dystrybucji informacji, strategią i zarządzaniem informacją jak i komunikacją masową, a to już budżet i to nie mały.

Na moje źle nie jest :).

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

A co myślicie o pomyśle zwrócenia się do wydawcy gry monopoly z zapytaniem czy będzie w TV reklamować Polską edycję gry, a jeśli tak, to czy mógłby nam obiecać, że na ekranie pojawi się nazwa Tarnów? (nie koniecznie sama, mogą być wszystkie 20 miast... ważne, by się pokazać).

Miasto może w zamian np. obiecać jakiś artykuł sponsorowany w Temi na temat gry... ; )

P.S. Byleby tylko nie było karty zdarzenia: "przejechałeś przez Tarnów, tracisz wszystkie pieniądze na remont samochodu po tej traumatycznej podróży po przełomach"

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Jest ktoś w stanie wykonać taką plansze do maila by można było ją później rozesłać znajomym. Coś takiego jak nam firmy z ofertami podrzucają. Krótki opis i zasady, a po kliknięciu link do strony głosowania.

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

P.S. Byleby tylko nie było karty zdarzenia: "przejechałeś przez Tarnów, tracisz wszystkie pieniądze na remont samochodu po tej traumatycznej podróży po przełomach"
Dobre.
Ja wnioskuje inną kartę:

"Przejechałeś przez Tarnów, po drodze dopadła cię biegunka po obiedzie w Tarnowie, tracisz dwie kolejki".

Ktoś ma inne propozycje na "karty-zdarzenia"?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

małopolska2 pisze:"Przejechałeś przez Tarnów, po drodze dopadła cię biegunka po obiedzie w Tarnowie, tracisz dwie kolejki".
Mnie nigdy nie dopadła biegunka....

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

No to zjedz coś w Bristolu, Tarnovii, czy Pasażu...
Mnie też często brała tylko sraczka.
Ostatnio zmieniony 07-03-2011, 21:13 przez małopolska2, łącznie zmieniany 1 raz.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

W Tarnovii nie jadłem, w Bristolu i Pasażu owszem i jakoś biegunki nie miałem. Dlatego nie rozumiem dlaczego ma się takie coś na karcie znaleźć.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

małopolska2 pisze:
Dobre.
Ja wnioskuje inną kartę:

"Przejechałeś przez Tarnów, po drodze dopadła cię biegunka po obiedzie w Tarnowie, tracisz dwie kolejki".

Ktoś ma inne propozycje na "karty-zdarzenia"?
Ja mam taką. Całkowita nowość w Monopoly. Karta killer, tylko jedna w paczce.
"Spotkałeś kolesia o ksywie małopolska2 i zabił Cię głupotą"

ODPOWIEDZ