Polska edycja monopoly - Tarnów na planszy!

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Wstyd! Chojnice maja 30.000 mieszkańców. Trzeba się sprężać i namawiać kolejnych, żeby być bezpiecznie w pierwszej dziesiątce.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

ale za to Gdańsk ma ponad 450 tyś mieszkańców i jest już za nami :)

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Palikocie gdzie jesteś?
Tarnów nadchodzi od zachodu

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

No BRAWO - z wczoraj na dziś wyprzedziliśmy Gdańsk, pięknie, pięknie, walczmy dalej!
Jazda!

Pzet
Prytan

Post autor: Pzet »

Chyba coś musieli oszukiwać przy Chojnicach. Jeszcze niedawno były w pierwszej dziesiątce z ponad 4% głosów i wyprzedzały nawet Warszawę. Dzisiaj nagle spadły na miejsce 13. - przypuszczam, że musieli unieważnić część głosów - obecnie mają 2,56%. Dzięki temu Tarnów awansował na miejsce 11.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

żeby z nami tak nie chcieli zrobić, bo im się podejrzane wyda, że wyprzedzamy miasta wojewódzkie. :)
Tam pewnie ktoś skrypt napisał i masówkę zrobił. 10000 kont na onecie i jedziemy z głosowaniem z automatu ;)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Nie ważne co robisz, zawsze się znajdzie ktoś kto dla zasady będzie przeszkadzał.

intermaks.pl/index.html?grp=759&info=21651

jeszcze raz pozdrawiam lokalne medium i dziennikarzy z Intermaksa.

kaka
Prytan
Kontakt:

Post autor: kaka »

Zdobyliśmy pierwszą dziesiątkę :) Czas wyznaczyć nowy cel ;)
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Dominik_PCH pisze:Nie ważne co robisz, zawsze się znajdzie ktoś kto dla zasady będzie przeszkadzał.

intermaks.pl/index.html?grp=759&info=21651

jeszcze raz pozdrawiam lokalne medium i dziennikarzy z Intermaksa.
Dominik, mimo, że sam głosuję, mimo, że namawiam do tego innych, ciężko się nie zgodzić z niektórymi stwierdzeniami tychże Panów ;)

Niech zgłosi się ten co w dzieciństwie grał w oryginalną wersję firmy Monopoly! Bo ja akurat grałem w Eurobussiness ;)

Poza tym, faktem jest również, że producent Monopoly dobrze pomyślał - wymyślając całą tą rywalizację ... no bo promocja jak się patrzy - za darmo!!! Dodatkowo dzisiaj odebrałem nowy numer miesięcznika TARNÓW.PL a tam cała ostatnia strona to reklama głosowania (żeby nie było żę UMT nic nie robi, i że nikt tego nie zauważa, + dla UMT)

a tam logo "Monopoly"! Setki, tysiące głosujących - jakiś procent z tych napewno kupi sobie później tę grę - no bo na planszy będzie Tarnów! ;) Majstersztyk promocyjny!

Nie zgadzam się tylko z nawoływaniem do bojkotu ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

"...No i jak kraj długi i szeroki lokalne działy promocji oszalały na tym punkcie. Walka jest ostra i bez pardonu. Co najmniej jakby stawką była organizacja igrzysk olimpijskich, a nie umieszczenie nazwy T A R N Ó W nad białym prostokątem w grze..."
Marcin Golec
Inicjatywa wyszła z tego forum od zwyklego usera. Pani rzecznik UMT przyłączyła się do akcji na moją prośbę o zredagowanie komunikatu, który poszedł w miasto, wszędzie taki sam. Że w gazetce pojawiło się info o głosowaniu, co w tym złego ?

Ile miasto wydało na promocję i zebranie mieszkańców w okół wspólnego celu? - ZERO ZŁOTYCH
Co w tym złego, że mieszkańcy miasta jednoczą i działają razem? gdzie jest zagrożenie ?

Mechanizmy marketingu :D idącym tym tropem. Nie włączajmy telewizji bo tam to dopiero manipulacja. Nie wychodźmy na ulice bo szyldy i reklamy zewnętrzne to kolejna manipulacja. PUSTELNICZY TRYB ŻYCIA NAS TYLKO RATUJE :)
Że mamy bałagan na ulicach jeśli chodzi o reklamę w przestrzeni publicznej to panom Marcinowi Golecowi i Mareki Kołdrasowi nie przeszkadza i czują się wyśmienicie na kolorowym śmietniku wizualnym w mieście ?

Panie Kubo gdzie jest realne zagrożenie się pytam ?
I dlaczego dostaje po głowie od dziennikarzy za to, że mam cel, uśmiecham się i dobrze się bawię namawiając ludzi do głosowania i komu tym faktem krzywdę wyrządziłem ?

"...Nie wiem zatem, czy życzyć, by Tarnów znalazł się na planszy. Sam nie głosuję. I kogo mogę namawiam do bojkotu. Nie dlatego, że miasta nie lubię. Ale dlatego, że nie podoba mi się sposób w jaki wydawca gry reklamuje swój produkt, angażując w to środki publiczne."

Marcin Golec
jakie środki ? gdzie ? kiedy ? :D

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Miasto promujące się (samo głosowanie i widoczność nazwy Tarnów na liście to już reklama!) w Polsce - ble, PKS zwalniający dziesiątki ludzi - ekstra! Marcin delikatnie mówiąc się zaprzedał, o ile to ten sam Marcin... nie znamy się osobiście, ale widzę te ostatnie "wpadki"...

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Dominik_PCH pisze:Panie Kubo gdzie jest realne zagrożenie się pytam ?
I dlaczego dostaje po głowie od dziennikarzy za to, że mam cel, uśmiecham się i dobrze się bawię namawiając ludzi do głosowania i komu tym faktem krzywdę wyrządziłem ?
Jaki Panie? jak się praktycznie na jednym podwórku wychowaliśmy ;-)

Ja się odniosłem tylko do sprytnego chwytu marketingowego firmy produkującej Monopoly - bo był to majstersztyk! ;) więc, napisałem, że nie popieram tylko bojkotu - sam wraz z bratem też promujemy i głosujemy na Tarnów w Monopoly! ;-) bo jest przynajmniej fajna zabawa ;-)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Oczywiście, że najbardziej na tym zarobi firma "Monopoly". Tylko, że nie widzę w tym nic złego. To nie jest organizacja charytatywna która ma na celu promowanie niedowartościowanych miast. Skutki tej promocji też może będą wątpliwe.
Jej główny atut leży jednak gdzie indziej. To jedna z niewielu akcji, którą udało się z całkiem niezłym efektem przeprowadzić u nas bez zbędnych kłótni narzekania i głupiej krytyki. Ot taka mała cegiełka do zbudowania tak abstrakcyjnego tworu jak "tożsamość miejska" która sprowadza się do tego, że mieszkańcy miasta czują się w jakiś sposób z nim związani zamiast gnoić je przy każdej lepszej okazji, jak niestety dość często wśród tarnowian ma to miejsce. Znam sporo osób z innych miast w kilku zdawało mi się pomieszkiwać ale nigdy nie słyszałem aby łodzianin mówił na Łódź - łódeczka , rzeszowianin na Rzeszów - rzeszówek, ktoś z Nowego Sącza - Nowiutki Sączyk. A określenie "tarnówek" słyszałem wyłącznie od "tarnowian" :( Nawet KTA i KDA są bardziej z własnymi miejscowościami związani.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

No panowie i panie, jeszcze dwa miejsca i przegonimy Warszawę, ostatnia prosta.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Ludzie to jakiś sen się realizuje w realu.

ODPOWIEDZ