Polska edycja monopoly - Tarnów na planszy!
-
- Archont
-
- Rhetor
Zdobyliśmy pierwszą dziesiątkę
Czas wyznaczyć nowy cel 

http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Dominik, mimo, że sam głosuję, mimo, że namawiam do tego innych, ciężko się nie zgodzić z niektórymi stwierdzeniami tychże PanówDominik_PCH pisze:Nie ważne co robisz, zawsze się znajdzie ktoś kto dla zasady będzie przeszkadzał.
intermaks.pl/index.html?grp=759&info=21651
jeszcze raz pozdrawiam lokalne medium i dziennikarzy z Intermaksa.

Niech zgłosi się ten co w dzieciństwie grał w oryginalną wersję firmy Monopoly! Bo ja akurat grałem w Eurobussiness

Poza tym, faktem jest również, że producent Monopoly dobrze pomyślał - wymyślając całą tą rywalizację ... no bo promocja jak się patrzy - za darmo!!! Dodatkowo dzisiaj odebrałem nowy numer miesięcznika TARNÓW.PL a tam cała ostatnia strona to reklama głosowania (żeby nie było żę UMT nic nie robi, i że nikt tego nie zauważa, + dla UMT)
a tam logo "Monopoly"! Setki, tysiące głosujących - jakiś procent z tych napewno kupi sobie później tę grę - no bo na planszy będzie Tarnów!

Nie zgadzam się tylko z nawoływaniem do bojkotu

http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
"...No i jak kraj długi i szeroki lokalne działy promocji oszalały na tym punkcie. Walka jest ostra i bez pardonu. Co najmniej jakby stawką była organizacja igrzysk olimpijskich, a nie umieszczenie nazwy T A R N Ó W nad białym prostokątem w grze..."
Marcin Golec
Inicjatywa wyszła z tego forum od zwyklego usera. Pani rzecznik UMT przyłączyła się do akcji na moją prośbę o zredagowanie komunikatu, który poszedł w miasto, wszędzie taki sam. Że w gazetce pojawiło się info o głosowaniu, co w tym złego ?
Ile miasto wydało na promocję i zebranie mieszkańców w okół wspólnego celu? - ZERO ZŁOTYCH
Co w tym złego, że mieszkańcy miasta jednoczą i działają razem? gdzie jest zagrożenie ?
Mechanizmy marketingu
idącym tym tropem. Nie włączajmy telewizji bo tam to dopiero manipulacja. Nie wychodźmy na ulice bo szyldy i reklamy zewnętrzne to kolejna manipulacja. PUSTELNICZY TRYB ŻYCIA NAS TYLKO RATUJE 
Że mamy bałagan na ulicach jeśli chodzi o reklamę w przestrzeni publicznej to panom Marcinowi Golecowi i Mareki Kołdrasowi nie przeszkadza i czują się wyśmienicie na kolorowym śmietniku wizualnym w mieście ?
Panie Kubo gdzie jest realne zagrożenie się pytam ?
I dlaczego dostaje po głowie od dziennikarzy za to, że mam cel, uśmiecham się i dobrze się bawię namawiając ludzi do głosowania i komu tym faktem krzywdę wyrządziłem ?
"...Nie wiem zatem, czy życzyć, by Tarnów znalazł się na planszy. Sam nie głosuję. I kogo mogę namawiam do bojkotu. Nie dlatego, że miasta nie lubię. Ale dlatego, że nie podoba mi się sposób w jaki wydawca gry reklamuje swój produkt, angażując w to środki publiczne."
Marcin Golec
jakie środki ? gdzie ? kiedy ?
Marcin Golec
Inicjatywa wyszła z tego forum od zwyklego usera. Pani rzecznik UMT przyłączyła się do akcji na moją prośbę o zredagowanie komunikatu, który poszedł w miasto, wszędzie taki sam. Że w gazetce pojawiło się info o głosowaniu, co w tym złego ?
Ile miasto wydało na promocję i zebranie mieszkańców w okół wspólnego celu? - ZERO ZŁOTYCH
Co w tym złego, że mieszkańcy miasta jednoczą i działają razem? gdzie jest zagrożenie ?
Mechanizmy marketingu

Że mamy bałagan na ulicach jeśli chodzi o reklamę w przestrzeni publicznej to panom Marcinowi Golecowi i Mareki Kołdrasowi nie przeszkadza i czują się wyśmienicie na kolorowym śmietniku wizualnym w mieście ?
Panie Kubo gdzie jest realne zagrożenie się pytam ?
I dlaczego dostaje po głowie od dziennikarzy za to, że mam cel, uśmiecham się i dobrze się bawię namawiając ludzi do głosowania i komu tym faktem krzywdę wyrządziłem ?
"...Nie wiem zatem, czy życzyć, by Tarnów znalazł się na planszy. Sam nie głosuję. I kogo mogę namawiam do bojkotu. Nie dlatego, że miasta nie lubię. Ale dlatego, że nie podoba mi się sposób w jaki wydawca gry reklamuje swój produkt, angażując w to środki publiczne."
Marcin Golec
jakie środki ? gdzie ? kiedy ?

-
- Rhetor
- Kontakt:
Jaki Panie? jak się praktycznie na jednym podwórku wychowaliśmy ;-)Dominik_PCH pisze:Panie Kubo gdzie jest realne zagrożenie się pytam ?
Ja się odniosłem tylko do sprytnego chwytu marketingowego firmy produkującej Monopoly - bo był to majstersztyk!

http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście, że najbardziej na tym zarobi firma "Monopoly". Tylko, że nie widzę w tym nic złego. To nie jest organizacja charytatywna która ma na celu promowanie niedowartościowanych miast. Skutki tej promocji też może będą wątpliwe.
Jej główny atut leży jednak gdzie indziej. To jedna z niewielu akcji, którą udało się z całkiem niezłym efektem przeprowadzić u nas bez zbędnych kłótni narzekania i głupiej krytyki. Ot taka mała cegiełka do zbudowania tak abstrakcyjnego tworu jak "tożsamość miejska" która sprowadza się do tego, że mieszkańcy miasta czują się w jakiś sposób z nim związani zamiast gnoić je przy każdej lepszej okazji, jak niestety dość często wśród tarnowian ma to miejsce. Znam sporo osób z innych miast w kilku zdawało mi się pomieszkiwać ale nigdy nie słyszałem aby łodzianin mówił na Łódź - łódeczka , rzeszowianin na Rzeszów - rzeszówek, ktoś z Nowego Sącza - Nowiutki Sączyk. A określenie "tarnówek" słyszałem wyłącznie od "tarnowian"
Nawet KTA i KDA są bardziej z własnymi miejscowościami związani.
Jej główny atut leży jednak gdzie indziej. To jedna z niewielu akcji, którą udało się z całkiem niezłym efektem przeprowadzić u nas bez zbędnych kłótni narzekania i głupiej krytyki. Ot taka mała cegiełka do zbudowania tak abstrakcyjnego tworu jak "tożsamość miejska" która sprowadza się do tego, że mieszkańcy miasta czują się w jakiś sposób z nim związani zamiast gnoić je przy każdej lepszej okazji, jak niestety dość często wśród tarnowian ma to miejsce. Znam sporo osób z innych miast w kilku zdawało mi się pomieszkiwać ale nigdy nie słyszałem aby łodzianin mówił na Łódź - łódeczka , rzeszowianin na Rzeszów - rzeszówek, ktoś z Nowego Sącza - Nowiutki Sączyk. A określenie "tarnówek" słyszałem wyłącznie od "tarnowian"

"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Archont