Jest Pan Marcin - odniósł sukces i bardzo dobrze, gratulujemy i cieszymy się razem z nim.
Pokażmy, że mamy w Tarnowie zdolnych ludzi i promujmy ich działania. Sam chciałbym wysłać mojego syna do liceum, w którym uczą zdolni i chcący nauczyciele, a nie wiecznie narzekający na zarobki często i przypadkowi ludzie!
Niech nasze miasto będzie znane z ZDOLNYCH ludzi, a nie tylko z nieudolnych urzędników, korupcyjnych afer i ul. Krakowskiej!
I nie jest to "propaganda sukcesu", tylko zwyczajne podejście do promocji wiedzy, nauki i sukcesu. Chwalimy się Janem Szczepanikiem, ale i współcześnie żyje wielu zdolnych ludzi którzy chcą coś robić.
IMHO hasło "Tarnów -Polski biegun ciepła" jest co najmniej nietrafione: mamy być znani tylko z tego, że u nas jest ciepło? To ja dziękuję - za jedyną atrakcję jaką jest uznanie nas za Biegun Ciepła. Chyba możemy być znani z czegoś / kogoś więcej niż tylko przypadkowej lokalizacji termicznej. Takie hasło świadczy, że u nas nie ma nic ciekawszego ponad temperaturę.
Zostawmy to "rodzime piekiełko", powyższe wpisy nie świadczą najlepiej o nas...
A jeśli przy każdym otwarciu lodówki, wyskoczy mi zdolny człowiek z Tarnowa, to będę otwierał lodówkę w każdej wolnej chwili