Horror na tarnowskich ulicach
-
- Rhetor
Rano na Słonecznej przed samym rondem też stał autobus zepsuty.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Na skrzyżowaniu Romanowicza-Nowy Świat-Lippóczy'ego przy szkole też jest świetnie, a dzisiaj to już ci odwożący swoje pociechy przeszli sami siebie. Z klapkami na oczach ładują się pod tę szkołę jeden za drugim, a pod szkołą oczywiście zator bo nie ma jak zawrócić (a droga powrotna jest taka sama), co więcej na Romanowicza zarówno od strony Piaskowej jak i Piłsudskiego koreczek ponieważ wszyscy stoją i chcą skręcić pod szkołę, tylko, że @#%(@^!@#$% nie każdy pod nią chce jechać i chcąc nie chcąc stoi... Na finale pokonanie dystansu od Wojtarowicza do Nowego Światu zajęło mi niecałe 10 min (zwykle 30 sekund). Co więcej od pasażera 30-tki słyszałem, że ludzie do okien podchodzili zaciekawieni tym co się stało na drodze. Czy widząc taki korek z daleka nie można wysadzić dziecka wcześniej? Przejście pieszo 100 metrów chyba nie zrobi nikomu krzywdy.
-
- Rhetor
Goscinny, o ile dobrze kojarzę to tam tak nawet trzeba, wydaje mi się, że droga koło szkoły jest jednokierunkowa.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Dzisiaj przy Solidarności-Grottgera także widziałem stojącego przez długi czas JELCZA, prawdopodobnie oczekiwał na pomoc pogotowia technicznego
EDIT 15:44:
Dzisiejsze Oa z Mościc 15:05 spóźniło się ok. 20 minut, nie było także 0b, wszystko prawdopodobnie przez korek na moście na Białej, ludzie stali i marznęli, aż w końcu na Plac wjechały dumnie aż dwa "Oa"
EDIT 15:44:
Dzisiejsze Oa z Mościc 15:05 spóźniło się ok. 20 minut, nie było także 0b, wszystko prawdopodobnie przez korek na moście na Białej, ludzie stali i marznęli, aż w końcu na Plac wjechały dumnie aż dwa "Oa"
Tak wracając do skrzyżowania, o którym pisałem tj. Romanowicza-Nowy Świat-Lippóczy'ego, to dzisiaj zwróciłem uwagę, że tam stoi zakaz wjazdu od strony Romanowicza w stronę szkoły. Nie wiem od kiedy (być może od dawna i taki mam refleks), ale jeśli tak jest od dawna to kilkadziesiąt samochodów codziennie rano pomnożyć przez wysokość mandatu za zakaz wjazdu = czysty zysk.
P.S. Dzisiaj znów było płynnie na szczęście.
Znak zakazu został powieszony w poniedziałek o godz. 13. Z tego co wiem wielu rodziców majacych swoje dzieci w internacie sosw nie bedacych przy tym mieszkancami Tarnowa, dojezdza do znaku i nie ma pojecia co zrobic dalej. Gdzie jest informacja o jakims dojezdzie od strony Piaskówki? Najprostsze rozwiazanie przerasta zarzad dróg miejskich.Kirk pisze:Tak wracając do skrzyżowania, o którym pisałem tj. Romanowicza-Nowy Świat-Lippóczy'ego, to dzisiaj zwróciłem uwagę, że tam stoi zakaz wjazdu od strony Romanowicza w stronę szkoły. Nie wiem od kiedy (być może od dawna i taki mam refleks), ale jeśli tak jest od dawna to kilkadziesiąt samochodów codziennie rano pomnożyć przez wysokość mandatu za zakaz wjazdu = czysty zysk.
Renegat Tarnowski
No i właśnie zaczyna się horror na tarnowskich ulicach. Przynajmniej na niektórych, tych mniej uczęszczanych. Przed chwilą jechałem ulicą Kościuszki (obok Strusinianki) oraz Głowackiego no i muszę powiedzieć, że gimnastyka jak się patrzy. Istne lodowisko. Myślę, że w nocy będzie jeszcze gorzej, tak, że Panie i Panowie - jedźmy ostrożnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?