Mr Greenback pisze:Czy radny Kwaśny może się dowiedzieć dla nas na co poszła dotacja z Ministerstwa Kultury jaka bractwo dostało dzieki wstawiennictwu Krzysztofa Janika? Mówimy o kwocie 300,000 PLN. Bo raczej nie na dykte jaka zakryto okna.
Radny Kwaśny podobnie jak Mr Greenback jest dla Ministerstwa takim samym obywatelem, który tak samo może zapytać Ministerstwo o taką dotację. O ile mi wiadomo Krzysztof Janik nie był Ministrem Kultury, zatem odsyłam do Ministerstwa, ja również ministrem nie jestem, więc nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie.
Mr Greenback pisze:I prosze o uzyskanie odpowiedzi w związku z Dworkiem, jakie padły na forum a do dnia dzisiejszego nie było odpowiedzi
Po zadaniu pytania przez Radnego Prezydent ma określony czas na udzielenie pisemnej odpowiedzi. Niezwłocznie po jej otrzymaniu pojawi się na mojej stronie internetowej w dziale INTERWENCJE

zapraszam
MTar pisze:Kubo mam pytanie odnośnie działań miasta jeśli chodzi o uregulowanie wątoku i budowy zbiornika retencyjnego w Skrzyszowie. Po każdej powodzi jest tak samo przyjeżdża prezydent mówi jaka to wielka tragedia do kamery zapewni poszkodowanych o wsparciu ze strony miasta i mówi że tylko wybudujemy zbiornik retencyjny i wszystko będzie dobrze. tylko sytuacja jest inna zbiornika nie ma co gorsza jak przejeżdżałem przez Skrzyszów i Szynwałd widziałem że koryto było czyszczone została usunięta część drzew.To poprawi sytuacje ale w górnym odcinku Wątoku tam fala szybciej spłynie i po kłopocie oni mają spokój tylko ta fala przybierze na sile w Tarnowie i tam poczyni dużo większe szkody. I co dalej znowu to samo remonty domów ulic zalane wiadukty itd. Czy miasto jakoś wspiera budowę tego zbiornika czy wszystko leży w kompetencji gminy Skrzyszów?
Nie chce mówić bez pełnej wiedzy, ale raczej leży to w kompetencji Skrzyszowa. Niemniej jednak zasięgnę takiej wiedzy w tygodniu i odpiszę