Poszerzenie granic Tarnowa
Ale ja nie kpię. Po prostu jak przeczytałem, że PRAKTYCZNIE WSZYSTKIE ulice w Krzyżu są drugiej kategorii to powiedz mi Klasztorna jest której kategorii ? Wiele ulic w Tarnowie jest w opłakanym stanie. Nie tylko ten wasz cudowny krzyż, w którym to wam tak źle, ale nic z tym nie zrobicie. Sprzedajcie domy i po problemie.
I skąd wiesz, że jakaś tam ulica w krzyżu jest bodaj najbardziej dziurawa w Tarnowie ? Rozumiem, że przeprowadziłeś jakieś badania...
I skąd wiesz, że jakaś tam ulica w krzyżu jest bodaj najbardziej dziurawa w Tarnowie ? Rozumiem, że przeprowadziłeś jakieś badania...
Oj żebyś wiedział, Polacy to masochiści. Widzę to na swoim osiedlu, mało kto robi cokolwiek żeby coś poprawić, coś zmienić. Za to z uwielbieniem we własnym gronie dyskutuje się o tym jak nas dyma pewne, dobrze zgrane, towarzystwo.mirak pisze: I jak obserwuje swoich sąsiadów dochodzę do wniosku, że ludzie lubią być w d... kopani i palcem nie kiwnąć.
Cubaza, Czubek nosa to najdalszy widoczny punkt na horyzoncie - stąd taka postawa niektórych. Dobrze, że wspomniałeś o Klasztornej, chyba zainspiruję towarzystwo do odłączenia się od miasta.
1) Czy w Tarnowie na osiedlach dziś są czarne ulice?
2) Czy w sobotę rano uliczki osiedlowe były odśnieżone?
Zadać takie pytanie mieszkańcom Zgłobic, Tarnowca, Zawady - wg mnie odpowiedź w większości będzie pozytywna.
A jak jest dziś w Tarnowie?
Jak było w sobotę rano?
Chyba nie trzeba pytać mieszkańców Gminy Tarnów dlaczego nie chcą do miasta...
Zadać takie pytanie mieszkańcom Zgłobic, Tarnowca, Zawady - wg mnie odpowiedź w większości będzie pozytywna.
A jak jest dziś w Tarnowie?
Jak było w sobotę rano?
Chyba nie trzeba pytać mieszkańców Gminy Tarnów dlaczego nie chcą do miasta...
-
- Rhetor
Właśnie zapytałem mieszkańców Kępy Bogumiłowskiej, dlaczego do granicy Tranowa droga jest czarna, a dalej w stronę Dunajca, gdzie mieszka kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt rodzin, droga jest biała i ciężko samochodem przejechać /tak było w sobotę - dziś to już nie jestem zorientowany/.AMelka pisze:1) Czy w Tarnowie na osiedlach dziś są czarne ulice?
Zadać takie pytanie mieszkańcom Zgłobic, Tarnowca, Zawady...
Tak, na wyżej wymienionych wioskach główne 3-4 drogi są odśnieżone. W Tarnowie też główne drogi /a jest ich znacznie więcej/ są odśnieżone, a z pozostałymi różnie bywa.
Ja też nie patrzę aż mi odśnieżą 100 metrową uliczkę, tylko biorę z synem łopatę /bo sąsiedzi też jakoś się nie kwapią/ i odśnieżam przynajmniej sam dojazd do głównej drogi, który idzie około 25 stopni pod górę, aby spokojnie wyjechać do pracy.
A też bym mógł siąść przed komputerem i płakać jaka to krzywda mi się dzieje jako mieszkańcowi Tarnowa płacącemu podatki w tym właśnie Tarnowie, gdy przyjdzie zima i spadnie śnieg.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
AMelka pisze:1) Czy w Tarnowie na osiedlach dziś są czarne ulice?
1. Prawie, bo jak wyjeżdżałem to śnieg sypał więc była przyprószona, ale wcześniej czarna nawierzchnia. Ale ciągniki z pługami jeździły więc jest idę o zakład, że będzie czarna.
2. Zdecydowanie tak!
Ja słyszałem, ze większość ulic w gminie utrzymywana jest specjalnie w białej szacie (tak pisał bodaj Hurricane) żeby nie zatruwać solą środowiska. Więc rzeczywiście skoro nie chcą czarnej nawierzchni, to nie trzeba ich pytać...Chyba nie trzeba pytać mieszkańców Gminy Tarnów dlaczego nie chcą do miasta...

Ostatnio zmieniony 22-01-2013, 11:57 przez Baxon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Ale wy macie straszne problemy z tym śniegiem. W mieście zawsze był problem z ulicami po opadach. Tarnów nie jest wyjątkiem. Wszędzie tak jest, że najpierw większe i ważniejsze ulice a dopiero później reszta jak się uda. Osiedla zawsze były na końcu. Spadło raptem może 15 cm śniegu i nikt już nie umie sobie poradzić za kółkiem?? Przecież nie mieszkamy w Afryce a Wy nie pierwszy dzień żyjecie. Od dawien dawna nic się nie zmieniło. Przynajmniej nie ma zasp i auto na parkingu można szybko zlokalizować.
A do marca śnieg sam stopniej więc po co na koszty naciągać biedny UM.
A do marca śnieg sam stopniej więc po co na koszty naciągać biedny UM.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Archont
-
- Archont
Nie jest źle, postęp od zeszłego roku jest, ul Jastruna odśnieżana jest praktycznie co 2 dni, a ze 2 razy nawet solą sypneli, mimo że to osiedlowa uliczka.
Swoją drogą wydaje mi się że poważnym argumentem za, w stylu odśnieżania jest także sprawa oświetlenia. Bo dziwnym trafem po godzinie 1:00 przejeżdżając granicę Tarnowa wjeżdża się w ciemną nicość (chlubnym wyjątkiem jest tutaj gm. Lisia Góra.. nie wiem jak Skrzyszów).... To na pewno nie sprzyja bezpieczeństwu
Swoją drogą wydaje mi się że poważnym argumentem za, w stylu odśnieżania jest także sprawa oświetlenia. Bo dziwnym trafem po godzinie 1:00 przejeżdżając granicę Tarnowa wjeżdża się w ciemną nicość (chlubnym wyjątkiem jest tutaj gm. Lisia Góra.. nie wiem jak Skrzyszów).... To na pewno nie sprzyja bezpieczeństwu