Pana Klimka miałem okazję osobiście poznać, wiele jego działań jako społecznika popieram, bo takich ludzi jest mało. W wyborach jak go PiSiacy wyrąbali gdzieś w środek listy to pisałem o tym, że to jest niesprawiedliwe - na szczęście się obronił. Ale ta konkretna akcja woła o pomstę, choć to nie ona była powodem mojego wzburzenia, ale publikacja na Waszym portalu, więc przejdźmy może do meritum, a nie do wygodnej dla Ciebie zasłony dymnej w postaci zasłaniania się innymi osobami.
Dzięki za przytoczenie słów mojego wzburzenia na widok tego czegoś na Waszym portalu. Napisane były w sekundy po zostaniu "zaatakowanym" przez te obrazy, mimo że wcale ich sobie nie życzyłem i się ich nie spodziewałem. Na szczęście Internet (Agora, mail) daje możliwość zareagowania na takie skandaliczne sytuacje.
Co do Waszego portalu - Jeśli Ciebie nie razi otoczka nowego księdza biskupa na Waszym portalu, gdzie dwa dni temu u góry i na dole jego zdjęcia były zdjęcia płodów po aborcji, to najwyraźniej jednemu z nas trzeba co najmniej powtórki z etyki, że już nie wspomnę o estetyce, ale najwyraźniej "te typy tak mają"... Takimi akcjami robicie tylko krecią robotę ludziom, dla których konserwatywne wartości coś znaczą, i nabijacie tylko elektorat Palikotowi.
I fakt pozostaje faktem, jakkolwiek to sobie wytłumaczysz. Te zdjęcia nie przysporzyły Wam raczej czytelników (no, chyba że w gronie ludzi którzy właśnie takich rzeczy na internecie szukają - niestety tacy też są), natomiast ewidentnie straciliście co najmniej jednego (plus tych, którym nie będę omieszkiwał wspominać o tym blamażu przez kolejne kilka lat