PS. Nikogo nie mam w killfile'u

Ja nie mówię, że w podtarnowskiej Gminie jest idealnie, bo nie jest, są działania, które wzbudzają wątpliwości, są działania, z którymi się kategorycznie nie zgadzam...pb pisze: I nie musisz się dokładać do rozrzutności, by nie nazwać tego niegospodarnością tutejszej waaaadzy
idealista, naprawdę tak myślisz?? że ktos z urzędników samorządowców polityków się tobą przejmuje w dzisiejszych czasach ?hurricane pisze: Ale mieszkaniec jest dla władzy mieszkańcem, a nie wyborczą statystyką...
W mniejszych gminach tak jest Phoenix. W Tarnowie z głosem mieszkańców, opozycji się nie liczą. Prosty przykład: Parking na ul. Pracy! Mam pisma, z podpisem NAJWYŻSZEGO KIEROWNICTWA, Pani Rzecznik w mediach na Konferencjach mówi, że będzie zrobiony najpierw w 2009, później w 2010, później w 2011 - i nadal go nie ma a jest ... 2013. W małej gminie takie "kłamstewka" by nie przeszły.Ale mieszkaniec jest dla władzy mieszkańcem, a nie wyborczą statystyką...
Chyba po ostatniej rozmowie z Tobą w Porta Sei coraz częściej się zgadzamyhurricane pisze:Taka wymiana zdań na pewno nie przyczyni się do rozwiązania problemu, obie strony stracą dużo... Trudno zrozumieć, że to system naczyń połączonych?
Taka niestety prawda. Chciałoby się zjeść ciasto, ale za niego zapłacić - nie ma czym.pb pisze:Czytałem ten artykuł w TEMI. Przeuroczo wypada w nim el presidente, który mówi wprost, że mieszkańcom wiosek nie może zaproponować żadnych profitów z tytułu przyłączenia. Ale grzecznie prosi, żeby wyrazili chęć przyłączenia albo przynajmniej zadeklarowali chęć zostawienia swojego podatku w mieście. Krótko mówiąc - chodzi wyłącznie o dodatkową kasę dla miasta kosztem wiosek.
hurricane pisze: Trudno zrozumieć, że to system naczyń połączonych?
a powiedz mi ile można słuchać jednej i tej samej śpiewki ?? "my was nie chcemy nic nie macie do zaoferowania, skoro faktycznie nie chcą nic to wypad.hurricane pisze:miałem Cię za poważniejszego do tej pory...
no i co z tego ?? jak sobie przypomnę to już ze 2 lata nie wyjeżdżałem poza jego granice administracyjne i ?? poza tym jednorazowy przejazd w te i z powrotem mnie stać a taki KTA musiałby codziennie bulić.pb pisze: A wiesz, że miasto Tarnów w 100% znajduje się wewnątrz gminy?