Moim zdaniem chodzi tu o dwulicowość. Nie tolerują pedofilstwa i homoseksualizmu a jednak coraz więcej takich spraw wychodzi na jaw. W żadnym wypadku nie chodzi tu o procenty bo jeśli chodzi o Kler to takie sytuacje nie powinny mieć miejsca a nie być zatajane, więc jeśli chcesz mieć procentowy obraz ile jest dopuszczalne to wg mnie 0,0000%.defekator pisze:Skoro niewiele wychodzi to skąd wiesz, że jest tam więcej homoseksualistów i pedofilów niż w innych grupach społecznych. Wróżka Ci powiedziała ?
"Marsz dla Życia i Rodziny - Tarnów 2010"
Nie pytam na ile jest dopuszczalne. Skoro padło hasło, że księża są pedofilami częściej niż inni to pytam o ile częściej. Jaki jest % pedofili księzy a jaki powiedzmy pedofili murarzy.Lilith pisze:Moim zdaniem chodzi tu o dwulicowość. Nie tolerują pedofilstwa i homoseksualizmu a jednak coraz więcej takich spraw wychodzi na jaw. W żadnym wypadku nie chodzi tu o procenty bo jeśli chodzi o Kler to takie sytuacje nie powinny mieć miejsca a nie być zatajane, więc jeśli chcesz mieć procentowy obraz ile jest dopuszczalne to wg mnie 0,0000%.defekator pisze:Skoro niewiele wychodzi to skąd wiesz, że jest tam więcej homoseksualistów i pedofilów niż w innych grupach społecznych. Wróżka Ci powiedziała ?
Poza tym skoro u kleru dopuszczasz 0,00000% przypadków to ile przypadków pedofilii jesteś w stanie zaakceptować u murarzy? 0,04%, 0, 006% , 0,2 % ????
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
defekator pisze:Skoro niewiele wychodzi to skąd wiesz, że jest tam więcej homoseksualistów i pedofilów niż w innych grupach społecznych. Wróżka Ci powiedziała ?
Nikt nie napisał, że homoseksualistów i pedofilów jest więcej wśród księży niż w innych grupach społecznych. Takie hasło rzuciłeś Ty i oczekujesz od innych sypania procentami. Ja doczytałam się takiego zdania:defekator pisze:Nie pytam na ile jest dopuszczalne. Skoro padło hasło, że księża są pedofilami częściej niż inni to pytam o ile częściej. Jaki jest % pedofili księzy a jaki powiedzmy pedofili murarzy.
Poza tym skoro u kleru dopuszczasz 0,00000% przypadków to ile przypadków pedofilii jesteś w stanie zaakceptować u murarzy? 0,04%, 0, 006% , 0,2 % ????
"oczywiście nie wszyscy księża są bee ale ich odsetek jest zdecydowanie za duży co najgorsze zwierzchnicy tuszują sprawy co w dłuższej perspektywie wychodzi z podwójną szkodą dla kościoła"
Jeśli więc Ty rozpocząłeś temat procentów to może sam udowodnij, że więcej jest pedofilii murarzy, a nie oczekuj od innych obalania tezy jaką sobie postawiłeś na ten temat. Zresztą licytowanie się kto ma więcej procent jest śmieszne. Pedofilia sama w sobie jest niedopuszczalna, ale jeśli ksiądz bierze się za dzieci to jest podwójnie naganne. Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego ksiądz powinien mieć nieposzlakowaną opinię i przestrzegać tego co sam głosi, to ciężko dyskutować, bo zaraz posypią się przykłady innych zawodów, w których też konieczna jest nieposzlakowana opinia.
nie padło takie stwierdzenie nie kłam .defekator pisze:Skoro padło hasło, że księża są pedofilami częściej niż inni to pytam o ile częściej. Jaki jest % pedofili księzy a jaki powiedzmy pedofili murarzy.
Skoro nie widzisz żadnej różnicy między księżmi a murarzami no to wyrazy współczucia .... z tego co wiem murarze nie wygłaszają kazań nie spowiadają i nie wskazują jak żyć zgodnie z dekalogiem i innymi nakazami ....
Była mowa o odsetku, zatem pytam ile on wynosi.szar_a pisze:
"oczywiście nie wszyscy księża są bee ale ich odsetek jest zdecydowanie za duży co najgorsze zwierzchnicy tuszują sprawy co w dłuższej perspektywie wychodzi z podwójną szkodą dla kościoła"
Nie twierdziłem, że jest więcej pedofilii murarzy więc nie muszę niczego udowadniaćJeśli więc Ty rozpocząłeś temat procentów to może sam udowodnij, że więcej jest pedofilii murarzy
A to już jest jakaś dziwna podwójna logika. Czym różni się gwałt na 3 latku dokonany przez księdza od gwałtu na 3 latku dokonanym przez murarza jeżeli spojrzymy na to z perspektywy ofiary?Pedofilia sama w sobie jest niedopuszczalna, ale jeśli ksiądz bierze się za dzieci to jest podwójnie naganne. Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego ksiądz powinien mieć nieposzlakowaną opinię i przestrzegać tego co sam głosi, to ciężko dyskutować, bo zaraz posypią się przykłady innych zawodów, w których też konieczna jest nieposzlakowana opinia.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
No nie do końca. Bo oni, czyli "obrońcy życia" narzucają innym co mają robić i dokonują wyboru za resztę. Ja, czy inni o podobnych poglądach, dajmy każdemu możliwość wyboru !!!defekator pisze:I vice versaWięc nie mówcie innym i nie narzucajcie innym swoich chorych teorii i ''doktryn''.
Jeżeli dla Ciebie aborcja jest zła, to nie rób tego, ale nie zabraniaj innym !
Poza tym w naszym kraju nie żyją sami katolicy, więc mają inne wartości czy podejście do niektórych zasad wyznawanych przez katolików.
Defekator - jesli chodzi o mój sposób postrzegania, to jest bardzo podobny do Twojego.
Ostatnio czytałem artykuł, w którym padły informacje: "nauczyciel na start otrzymuje 2400zł".
Dla nierozeznanych - nauczyciel na start dostaje 1300 na rękę...
Nie ma też 18h - jest 20h od tego roku (ale o tym nikt nie mówi publicznie).
Nie chciałbym jednak zmieniać tematu dyskusji... o Marszu Życia bowiem...
W temacie marszu życia - życzę wszystkim fanatycznym przeciwniczkom aborcji by zgwałcił je niedorozwinięty bezdomny z przetrąconymi genami. Miłego wychowywania.
Ostatnio czytałem artykuł, w którym padły informacje: "nauczyciel na start otrzymuje 2400zł".
Dla nierozeznanych - nauczyciel na start dostaje 1300 na rękę...
Nie ma też 18h - jest 20h od tego roku (ale o tym nikt nie mówi publicznie).
Nie chciałbym jednak zmieniać tematu dyskusji... o Marszu Życia bowiem...
W temacie marszu życia - życzę wszystkim fanatycznym przeciwniczkom aborcji by zgwałcił je niedorozwinięty bezdomny z przetrąconymi genami. Miłego wychowywania.
-
- Rhetor
Chciałbym przypomnieć wszelkim "antyklerykałom" że prawo do życia nie jest tylko domeną KK. Życie szanuje się też w innych wyznaniach, kulturach itp, w których nie zagościło jeszcze "liberalne zaciemnienie umysłu". Gdyby marsz życia, czy jak to nazwać, organizowali ateiści, czy agnostycy tez podniosłoby się larum ??.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.