Internetowa Skrzynka Radnego
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Kuba dobrze zrobił, że był i swoje powiedział...
Natomiast z innej beczki. Niezły ubaw musieli mieć właściciele stacji + pracownicy widząc, że im sam Prezydent upiększa teren.... Wyobrażam sobie komentarze...
Ktoś kiedyś miał problem z kilkoma drzewkami na działce w trakcie wydawanie decyzji na budowę domu. Tutaj miasto nie zagwarantowało w trakcie postępowania administracyjnego odgrodzenia bloków od stacji paliw np. pasem zieleni, a teraz wszyscy wyskakujemy z podatków, żeby sfinansować to, za inwestor powinien był zapłacić... Mamy kupę kasy...
Natomiast z innej beczki. Niezły ubaw musieli mieć właściciele stacji + pracownicy widząc, że im sam Prezydent upiększa teren.... Wyobrażam sobie komentarze...
Ktoś kiedyś miał problem z kilkoma drzewkami na działce w trakcie wydawanie decyzji na budowę domu. Tutaj miasto nie zagwarantowało w trakcie postępowania administracyjnego odgrodzenia bloków od stacji paliw np. pasem zieleni, a teraz wszyscy wyskakujemy z podatków, żeby sfinansować to, za inwestor powinien był zapłacić... Mamy kupę kasy...
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Za udzieleniem absolutorium oprócz radnych PO i ugrupowania Tarnowianie, głosowali również przedstawiciele Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Jakub Kwaśny zauważa jednak, że wzrosły nie tylko dochody miasta, ale także deficyt budżetowy. - Trzeba też poprawić nadzór nad realizacją inwestycji – dodaje.
Nie no padłem .... kiedy następna sesja zdjęciowa z Panem Prezydentem ?
Teraz mnie już nie dziwią twoje pokazówki

Nie no padłem .... kiedy następna sesja zdjęciowa z Panem Prezydentem ?

-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Zgodnie z literą prawa - absolutorium nie jest głosowaniem politycznym, tylko czysto rachunkowym, za wykonanie budżetu, który został wykonany i RIO nie wnosi zastrzeżeń. Jeżeli oczekujesz ode mnie głosowania politycznego i niekonstruktywnego to wcale nie jest mi przykro, że Cię rozczarowałem.dafi33 pisze:Za udzieleniem absolutorium oprócz radnych PO i ugrupowania Tarnowianie, głosowali również przedstawiciele Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Jakub Kwaśny zauważa jednak, że wzrosły nie tylko dochody miasta, ale także deficyt budżetowy. - Trzeba też poprawić nadzór nad realizacją inwestycji – dodaje.![]()
Nie no padłem .... kiedy następna sesja zdjęciowa z Panem Prezydentem ?![]()
Jestem w opozycji, ale konstruktywnej, nie mam zamiaru jak ludzie z paczki Jarosława krytykować dla samej krytyki, bo później będziesz mi wmawiał koalicje SLD-PiS. EOT.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Nie finansuje, w kwocie 120 tysięcy. Dafi naprawdę ... .dafi33 pisze:Mam pytanie abyś zapytał najwyższe kierownictwo :
Czy miasto finansuje budowę krzyża na Marcince i w jakiej kwocie ?
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
I jeszcze jedno pytanie:
dlaczego miasto realizuje projekt z 2007 roku zmniejszający parking między blokami os. 25-lecia PRL 1 i 2 o połowę, skoro w 2009 lub 2010 powstał inny, zwiększający liczbę miejsc parkingowych o około 10?
Bo jeżeli za rok, czy dwa, będą realizować tamten, to ja żądam głowy tego co to zatwierdził!
Może być na srebrnej tacy.
dlaczego miasto realizuje projekt z 2007 roku zmniejszający parking między blokami os. 25-lecia PRL 1 i 2 o połowę, skoro w 2009 lub 2010 powstał inny, zwiększający liczbę miejsc parkingowych o około 10?
Bo jeżeli za rok, czy dwa, będą realizować tamten, to ja żądam głowy tego co to zatwierdził!
Kuba, na forum wylewa się wiele żali wobec działania SM, bądź więc uprzejmy zapytać w imieniu mieszkańców Komendanta Pawlika skąd tyle pretensji do SM. Dlaczego ich zachowania i działania nie znajdują zrozumienia u tarnowian (nie mylić z ugrupowaniem Pana Prezydenta).
Zapytaj również o stanowisko Pana Prezydenta i Jego Rzeczniczki wobec Jej bardzo nieregularnej obecności na forum i odpowiedzi na niektóre pytania. czy zaszczyci nas częściej swoją wizytą czy tylko tak, przy jakiej okazji.
Czy Pan Prezydent ma zamiar do czasu następnej kampanii wyborczej zabierać głos osobiście lub poprzez swoją Panią Rzecznik i odpowiadać mieszkańcom na nurtujące ich pytania?
Dlaczego Pan Prezydent uciekł od cyklicznego spotkania z mieszkańcami w necie?
Pytań do władz miasta można by postawić jeszcze wiele ale rozumiem, że czas Twojego wystąpienia na sesji jest ograniczony.
Zapytaj również o stanowisko Pana Prezydenta i Jego Rzeczniczki wobec Jej bardzo nieregularnej obecności na forum i odpowiedzi na niektóre pytania. czy zaszczyci nas częściej swoją wizytą czy tylko tak, przy jakiej okazji.
Czy Pan Prezydent ma zamiar do czasu następnej kampanii wyborczej zabierać głos osobiście lub poprzez swoją Panią Rzecznik i odpowiadać mieszkańcom na nurtujące ich pytania?
Dlaczego Pan Prezydent uciekł od cyklicznego spotkania z mieszkańcami w necie?
Pytań do władz miasta można by postawić jeszcze wiele ale rozumiem, że czas Twojego wystąpienia na sesji jest ograniczony.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Dzisiaj na stronie www.tarnow.net.pl pojawiła się informacja o planach naszego Urzędu Miasta o wybudowaniu pomnika Franklinowi ( dla nie orientujących się – żółw z kreskówki dla dzieci) http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=11449 . Podobno ma być to super atrakcja dla dzieci, które zdaniem Pani Doroty Kunc-Pławecka, rzeczniczki Urzędu Miasta, tez mają prawo do posiadania pomnika swojego bohatera. Pytanie takie z mojej strony: Czy nie lepiej byłoby fundusze które mają iść na pomnik przeznaczyć na renowację i rozbudowę placu zabaw w Parku Strzeleckim.
Już samo wejście do parku jest męką jeśli dziecko wiezione jest wózkiem lub innym środkiem transportu typu rowerek. Przy bramie wejściowej od strony ul. Romanowicza jest wielka dziura w chodniku i nie należy do najłatwiejszych przepchanie przez nią wózka lub rowerka.
Zabawki, w które wyposażony jest plac zabaw także pozostawiają dużo do życzenia. Od kilku miesięcy brakuje jednej huśtawki dla najmłodszych czyli z zabezpieczeniami i została tylko jedna, a to zdecydowanie za mało. Brakuje „kurki” na sprężyce, po której zostało puste miejsce i kawałek sprężyny. Taki incydent miał miejsce także w wakacje zeszłego roku, choć czasami „kurka” była instalowana i przez kilka dni była na swoim miejscu.
Patrząc na obleganie placu zabaw w weekendy warto zastanowić się czy nie można byłoby poszerzyć go o inne atrakcje i zabawki.
Już samo wejście do parku jest męką jeśli dziecko wiezione jest wózkiem lub innym środkiem transportu typu rowerek. Przy bramie wejściowej od strony ul. Romanowicza jest wielka dziura w chodniku i nie należy do najłatwiejszych przepchanie przez nią wózka lub rowerka.
Zabawki, w które wyposażony jest plac zabaw także pozostawiają dużo do życzenia. Od kilku miesięcy brakuje jednej huśtawki dla najmłodszych czyli z zabezpieczeniami i została tylko jedna, a to zdecydowanie za mało. Brakuje „kurki” na sprężyce, po której zostało puste miejsce i kawałek sprężyny. Taki incydent miał miejsce także w wakacje zeszłego roku, choć czasami „kurka” była instalowana i przez kilka dni była na swoim miejscu.
Patrząc na obleganie placu zabaw w weekendy warto zastanowić się czy nie można byłoby poszerzyć go o inne atrakcje i zabawki.
-
- Rhetor
Nie odpowiedziałeś na to pytanie, czekam dalej i się przypominam.I jeszcze jedno pytanie:
Dodatkowo możesz mi wyjaśnić jak i za czyją kasę powstał projekt z 2009 "sprzeczny" z prawem budowlanym?
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Sprawa wymaga gruntownego podejścia do tematu. Czekam na wyznaczenie terminu spotkania z Prezydentem Miasta - aby tą kwestię, ten parking doprowadzić do jakiegoś rozsądnego kształtu. Jestem po rozmowach zarówno z mieszkańcami bloku nr 1 i bloku nr 2. I w zasadzie tu jest zgoda - wszyscy chcą tego samego. Większego parkingu i zrobienia porządku ze śmietnikiem.LordRuthwen pisze:Nie odpowiedziałeś na to pytanie, czekam dalej i się przypominam.I jeszcze jedno pytanie:
Dodatkowo możesz mi wyjaśnić jak i za czyją kasę powstał projekt z 2009 "sprzeczny" z prawem budowlanym?
Chcę tą sprawę do końca doprowadzić jak najszybciej.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;