POMYSŁY NA MIASTO
Re: POMYSŁY NA MIASTO
Ok przepraszam. Nie znam sprawy, ale Kwaśny w wywiadzie wypowiadał się kiedyś w radiu na ten temat.
Moment, czy wy myślicie, że spalarnia zwłok to będzie coś w stylu krematoriów z Oświęcimia?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Adaś, wg szalejącego Gancarza - tak. Zresztą warto odsłuchać sobie fragment wczorajszej sesji RM i dyskusję w punkcie kiedy będzie nagranie udostępnione na https://tarnow.esesja.pl/transmisje_z_obrad_rady
23. [IV] Wyrażenie woli realizacji inwestycji polegającej na budowie miejskiej spopielarni zwłok - podjęcie uchwały.
Autorami projektu uchwały był klub PiS do którego należy Gancarz. W dyskusji walczył jak Rejtan aby tu, tu i tam nie została wybudowana spopielarnia. W dyskusji skłamał podając publicznie fałszywe informacje o mojej podległości prezydentowi, wypowiedział słowa których nigdy nie wypowiedziałem jako przewodniczący RO na grudniowym zebraniu. Mam na to dowody w postaci protokołu i 13 świadków.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
LordRuthwen
- Rhetor
No tak, bo lepiej jeździć daleko, a wyobrażenie chyba faktycznie jest z Oświęcimiem. Najbardziej lubię wypowiedzi osób, które nigdy czegoś takiego nie widziały.
Tak z ciekawości, bo akurat to mi gdzieś umknęło, jaka lokalizacja w Krzyżu wchodzi w grę jeśli chodzi o krematorium? Osobiście zastanawiając się, gdzie w mieście można by takie ulokować od razu pomyślałem o cmentarzu w Klikowej i terenie na południe od niego. Tam taki budynek byłby w sporym oddaleniu od najbliższych zabudowań, bo to chyba dla części społeczeństwa istotny czynnik.
Sprawa zza miedzy, z Dębiny, pokazuje dosadnie mentalność i zrozumienie tematu niektórych ludzi. Larum jakby co najmniej mieli w dołach palić te ciała. Pal licho, że te budynki z zewnątrz niczym się nie odróżniają na pierwszy rzut oka od np. małych prywatnych przychodni czy innej usługówki i nie generują uciążliwości jak smród czy hałas. Najbardziej rozbawił mnie pojawiający się w publicznej dyskusji argument o tym, że widok karawanów negatywnie wpływa na psychikę.
Ciekawe jak żyją ludzie w wielu miejscowościach w Polsce, którzy mieszkają praktycznie płot w płot z cmentarzami i kilkanaście/dziesiąt/set razy w roku słyszą lub widzą obrzędy pogrzebowe.
Sprawa zza miedzy, z Dębiny, pokazuje dosadnie mentalność i zrozumienie tematu niektórych ludzi. Larum jakby co najmniej mieli w dołach palić te ciała. Pal licho, że te budynki z zewnątrz niczym się nie odróżniają na pierwszy rzut oka od np. małych prywatnych przychodni czy innej usługówki i nie generują uciążliwości jak smród czy hałas. Najbardziej rozbawił mnie pojawiający się w publicznej dyskusji argument o tym, że widok karawanów negatywnie wpływa na psychikę.
Ciekawe jak żyją ludzie w wielu miejscowościach w Polsce, którzy mieszkają praktycznie płot w płot z cmentarzami i kilkanaście/dziesiąt/set razy w roku słyszą lub widzą obrzędy pogrzebowe.
W mediach lata info o działkach na SAG Komunalna. Poza mediami nic oficjalnego na ten temat nie ma.
- Załączniki
-
- sag_komunalna_dzialki_sprzedaz_2024.jpg (620.87 KiB) Przejrzano 53 razy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku