Lordzie szukam dorobić na pół etatu może się nadamLordRuthwen pisze: ↑15-03-2022, 08:40https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-co ... c1-8712665
I zaraz zaczną się jęki i płacze, że Ukraińcy zabierają pracę, to ja to napiszę od drugiej strony: od przeszło 2 lat szukam kogoś sensownego do pracy z dziećmi oraz do prac biurowych - nie mam wymagań poza umiejętnością pracy z dziećmi i chęcią do nauki, bo całej reszty nauczę - no zgadnijcie? Nie ma z kim gadać! Dwie oferty w PUP wisiały, odzew jakiś był, powiedzmy z 80 osób, z tych 80 osób 30 nie przyszło na rozmowę, zostało 50, z tych 50 osób 34 przyszły tylko po podpis, że były żeby im ubezpieczenie przedłużyć. Z pozostałych 16: 5 chciało bez umowy, a 8 nie wiedziało w ogóle co do nich mówię. Ostatnia i jedyna osoba która z tych 80 faktycznie chciała znaleźć pracę popracowała miesiąc i poszła na L4 do końca umowy, a szkoda, bo byłem zadowolony z tego w jaki sposób podchodziła do pracy.
Więc sorry, ale nie macie prawa do płaczów i jęków. W takim wypadku bardzo chętnie zatrudniłbym kogoś z Ukrainy, problemem jest bariera językowa, której niestety nie przeskoczę a która istnieje.