Nie było Jerzego Hebdy, a reszta wydaje mi się że była. Pewnie wyszedł ktoś z prawej strony bo tu mi brakuje jednego głosu. Było głosowanie imienne, więc będzie do sprawdzenia.
MST wónraT pisze:
extremal pisze:Zabawne głosowanie
A co w punkcie: Zapytania i interpelacje radnych oraz oświadczenia i wolne wnioski.
A co w punkcie: Zapytania i interpelacje radnych oraz oświadczenia i wolne wnioski.
Ze względu na fakt, że rozwojowy Grzegorz zapowiedział radnym, że jeżeli się nie uwiną do 14-tej. To wznowi sesję o 17-tej. Do tego punktu nikt się nie zgłosił.
Radna Grażyna Barwacz dwukrotnie dopytywała, czy po tym jak aresztowany prezydent Tarnowa otrzymał do celi projekt budżetu, zgłaszał jakieś wnioski do tego dokumentu i czy zostały one uwzględnione. Jego zastępca Henryk Słomka-Narożański, próbował, jak mógł, unikać odpowiedzi na to pytanie.
"Potraktowaliśmy to jak pismo każdego obywatela. Zostało przeanalizowane, przeczytane i schowane jako dokumentacja. Propozycji jednak nie było". - podkreślał Henryk Słomka Narożański.
Jakieś sugestie chyba jednak były, o czym dowiedzieli się wszyscy radni z ust skarbnika miasta Sławomira Kolasińskiego. "Głównie były to sugestie. - wiemy w jakim miejscu znajduje się Pan prezydent. Nie ma możliwości pozyskać jakiś informacji - sugestie co do pewnych zapisów w budżecie. Natomiast nie było i jeszcze raz to powiem, żeby nie było wątpliwości - nie było żadnych elementów, które by wprowadzały zmiany do budżetu".
W skrócie: radni powiatowi przyjęli uchwałę... sprzeciwiającą się sprzedaży dworca PKP w Mościcach
PKP chce sprzedać, miasto NIE CHCE kupić, a oni takie coś śmieszne uchwalają. Ciekaw jestem kiedy uchwalą rezolucję sprzeciwiającą się wycinaniu lasów amazońskich.
"dlatego też powinno to pozostać w rękach jednego zarządcy i dworzec powinien wrócić do swojej świetności, a nawet być jeszcze piękniejszy, można tam prowadzić przeróżną działalność, ale pod szyldem PKP" - powinni nakręcić sequel "Misia" a wtedy ten tekst koniecznie powinien się w nim znaleźć.